Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Procurorii DNA i-au prezentat învinuirile lui Morega
Stire din Justitie publicata in 31 Jan 2008.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au adus miercuri la cunoştinţă liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, învinuirile care i se aduc. Morega a fost audiat miercuri circa o oră de procurorii anticorupţie. La ieşirea din sediul DNA, avocatul lui Morega a declarat că este vorba de infracţiuni de corupţie.

În luna septembrie a anului trecut, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, l-a sesizat pe preşedintele Traian Băsescu pentru a cere începerea urmăririi penale faţă de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în cazul unei companii care activa în domeniul plasării forţei de muncă.

Păcuraru a declarat că suspiciunile la adresa lui vin în urma unui telefon pe care preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, i l-ar fi dat, prilej cu care i-ar fi cerut să desemneze la şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj pe un “anumit domn Romanescu”. Ministrul Muncii susţine că el nu a luat nicio măsură în acest sens, drept dovadă fiind şi faptul că, de atunci, la ITM au fost organizate trei concursuri pentru ocuparea acestui post, nepromovate nici până în prezent. Ministrul Muncii a spus că, după ce a citit în referatul procurorului ceea ce s-a înregistrat şi tot ceea ce spune procurorul de caz, poate să afirme că este o “problemă politică 99 la sută şi psihologică unu la sută”.

“Este în afara oricărei imaginaţii ce înseamnă tacit – că nu ai zis ‘nu’ la o asemenea ofertă -, doar că nu a existat oferta”, a afirmat Păcuraru. El susţine că înregistrarea unei convorbiri reprezintă singura probă a procurorilor şi că aceştia au dorit să facă legătura între postul de la ITM Gorj şi cursurile pe care le-a obţinut băiatul său, dar că “nu este nici o legătură”.

La rândul său, Morega a declarat că învinuirile aduse de DNA atât la adresa lui, cât şi a lui Păcuraru, de dare sau luare de mită, dovedesc foarte clar că se doreşte “dictatura unor indivizi, a unor grupuri de interese politice, folosindu-se în luptă instituţii ale statului care, în loc să fie lăsate să lucreze în mod independent, sunt puse să se ocupe de probleme create artificial şi ireale”.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat săptămâna trecută că, deşi ministrul Muncii, Paul Păcuraru, nu poate fi învinuit de trafic de influenţă şi nici de altceva, a solicitat totuşi Corpului de Control al Guvernului “să efectueze un control în judeţul Gorj pentru a verifica dacă există elemente care să susţină astfel de acuzaţii”.

Paul Păcuraru a declarat că apreciază decizia premierului de a trimite Corpul de control la Gorj pentru a se informa dacă există vreun element legat de o eventuală intervenţie a lui în dosarul pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale. “Corpul de Control nu poate veni cu niciun fel de altă concluzie decât că licitaţiile la care a participat băiatul meu au fost riguros corecte şi în riguroasă legalitate. Cele două cursuri chiar au fost câştigate pe criteriul de cea mai bună ofertă” – a adăugat Păcuraru.

Ministrul Muncii a explicat că la aceste licitaţii nu a existat niciun fel de încălcare a liberei concurenţe, că ele au fost câştigate în completă legalitate şi că nimeni nu a încasat nimic.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Număr mare de viroze in Dambovita
Stirea urmatoare: Expoziţie de fotografii la Muzeul Satului »
px

Stiri Asemanatoare

» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
» Dan Matei Agathon, audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
» George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
» Alţi fotbalişti audiaţi de DNA în scandalul de la Cluj
» Preşedintele BNS, Dumitru Costin, audiat de procurorii DNA
» Becali, audiat aproape patru ore de procurorii DNA
» Decebal Traian Remeş din nou la DNA
» Documentaţia aferentă negocierilor cu Nokia, cerută de DNA

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox