Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Concurs de fotografii având ca temă salvarea pădurilor
Stire din Politica publicata in 08 Mar 2008.

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu organizează un concurs de fotografii deschis tuturor cetăţenilor ţării, având ca temă salvarea pădurilor, transmite corespondentul ROMPRES.
După cum informează europarlamentarul social-democrat într-un comunicat de presă dat publicităţii vineri, concursul se va desfăşura în perioada 15 martie – 15 aprilie, perioadă în care în România se sărbătoreşte Luna Pădurii.
“Poate fi un cadru cu brazi aruncaţi la gunoaie, un instantaneu prin codrii patriei sau o imagine legată de o pădure care v-a impresionat. Haideţi să demonstrăm că împreună putem trage un semnal de alarmă pentru a stopa defrişările şi a salva pădurile! Toate fotografiile vor fi reunite în cadrul unei expoziţii, menite să prezinte situaţia gravă a pădurilor din ţara noastră”, a precizat Daciana Sârbu.
Potrivit acesteia, în anul 1800, România avea aproximativ 8,5 milioane de hectare de pădure, reprezentând 35-45% din întregul teritoriu, în vreme ce acum, cu cei la
27% din teritoriul ţării, care mai sunt acoperiţi de păduri, ţara noastră se situează sub nivelul mediu european, pe locul al 17-lea, suprafaţa împădurită scăzând sub optimul ecologic.
Cauzele acestei reduceri drastice a suprafeţei pădurilor sunt poluarea industrială, defrişarea abuzivă şi iresponsabilă, caracterul galopant al uscării pădurilor din cauza depăşirii pragului critic al concentraţiei de bioxid de sulf pentru ecosistemul forestier, posibilităţile foarte reduse de regenerare a pădurilor.
“Tuturor celor care doresc să se implice în acest proiect, să dovedească faptul că le pasă de natură, europarlamentarul Daciana Sârbu le adresează invitaţia de a-i trimite una sau mai multe fotografii, fie pe adresa: Bucureşti, str. Spătarului, nr. 31, sector 2, fie prin e-mail: [email protected]”, se precizează în comunicat.
Născută în municipiul Arad, Daciana Sârbu şi-a petrecut o parte din copilărie şi adolescenţă Oraşul de pe Mureş, ulterior mutându-se împreună cu familia în Timişoara.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « PSD critică micşorarea bugetului pentru apărare
Stirea urmatoare: Băsescu cere evitarea bâlciurilor mediatice la DNA şi DIICOT »
px

Stiri Asemanatoare

» Consilierii juridici şi notarii, eliminaţi din categoriile care acced în magistratură fără concurs
» În România nu există tradiţie democratică
» Primele fotografii cu burtica Loredanei de la Trident!
» Fotografii cu Madonna sărutând pasional un model brazilian, într-o revistă americană
» Fotografii celebre ale lui Marilyn Monroe scoase la licitaţie
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox