Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Vizarea declaraţiilor fiscale, amânată până în 2010
Stire din Politica publicata in 01 Mar 2008.

Intrarea în vigoare a textelor referitoare la vizarea declaraţiilor fiscale anuale a fost amânată până la 1 ianuarie 2010, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă, adoptată miercuri de Guvern.
Actul normativ adoptat în şedinţa de miercuri a Executivului modifică Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.
Prin acest act s-a reglementat, totodată, stingerea creanţelor fiscale prin plata efectuată prin intermediul cardurilor bancare.
S-a stabilit, în acelaşi timp, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va putea cesiona creanţele fiscale pe care le administrează, pentru îmbunătăţirea colectării creanţelor fiscale.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu va putea cesiona creanţele fiscale principale şi accesorii pe care le administrează pentru un preţ mai mic decât valoarea nominală a acestora. Cesiunea creanţelor fiscale se poate realiza potrivit procedurii stabilite prin ordin al preşedintelui ANAF.
Pentru a combate fenomenul evazionist în domeniul produselor accizabile, au fost redefinite faptele care reprezintă contravenţii şi au fost stabilite sancţiuni contravenţionale mai aspre pentru transportul de produse accizabile, care nu sunt însoţite de documentul administrativ de însoţire a mărfii, prevăzut la titlul VII din Codul fiscal, sau pentru care documentul este completat cu date incorecte ori incomplete şi pentru comercializarea produselor accizabile într-un antrepozit fiscal în perioada în care autorizaţia a fost suspendată, revocată sau anulată.
Asistenţa şi îndrumarea contribuabililor privind aplicarea unitară a prevederilor legislaţiei privind impozitele, taxele, contribuţiile sociale şi alte venituri bugetare administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se realizează de aceasta şi de unităţile sale subordonate, conform procedurii stabilite printr-un ordin ce va fi emis de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Proiectul Net City a fost din nou amânat
Stirea urmatoare: Proiect de infrastructură turistică şi sport alpin »
px

Stiri Asemanatoare

» Bugetul MIRA, suplimentat cu 375.000 lei
» Guvernul va aloca bani pentru cumpărarea clădirilor retrocedate în care funcţionează şcoli
» Guvernul va sprijini aleşii locali indiferent de culoarea politică a acestora
» Medicii vor beneficia de prime de stabilitate
» Premierul nu se teme de criza economiei mondiale
» Tăriceanu: Moartea Monicăi Lovinescu – o pierdere importantă pentru România
» Guvernul discută luni noua formulă a taxei auto
» Guvernul a decis înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Produsele Tradiţionale
» Formula taxei de poluare auto va intra în audiere publică
» Taxa auto în primă lectură la Guvern

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox