Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Proiectul Net City a fost din nou amânat
Stire din Regionale publicata in 01 Mar 2008.

Consilierii municipali au amânat, vineri, pentru a treia oară, discutarea proiectului privind contractul de concesiune de lucrări publice pentru obiectivul de investiţii “Reţeaua metropolitană de fibră optică a Bucureştiului pentru telecomunicaţii-Net City”.
Primăria Generală a organizat, în luna iulie, licitaţia pentru proiectul de realizare a reţelei metropolitane de fibră optică a municipiului Bucureşti – Net City -, firma românească UTI Systems fiind singurul ofertant. UTI Systems şi-a prezentat oferta cu subcontractorii Alcatel România, Ericsson, Network România, Neotel.
Proiectul Net City va fi dezvoltat în parteneriat public-privat în trei etape, presupunând o investiţie de 90 de milioane de euro în prima etapă şi de 75 de milioane de euro în cea de-a doua.
Într-o primă fază vor fi realizate reţeaua magistrală, reţeaua metropolitană de transmitere de fluxuri informaţionale şi o ”zonă pilot – centrul istoric”, în care reţeaua de fibră optică va fi dusă până la abonaţi, termenul de realizare fiind anul 2008.
Următorul pas cuprinde realizarea reţelei de distribuţie şi a branşamentelor pe întreg teritoriul Bucureştiului, având ca termen de finalizare anul 2010.
Ultima etapă se referă la realizarea reţelei pe întreaga zonă metropolitană şi are ca termen de finalizare anul 2014.
Lucrările se vor face prin contract, folosind spaţiile verzi din trotuare şi numai conjunctural alte tipuri de zone verzi, cu obligativitatea de a fi refăcute.
Reţeaua de fibră optică va viza toate locuinţele din Bucureşti, luându-se în calcul cel mai mic preţ de conectare.
Sistemul va permite instalarea unor dispozitive de control al traficului rutier, implementarea unui sistem de alarmare a populaţiei şi o conexiune unitară între Primăria Municipiului Bucureşti, primăriile de sector şi companiile subordonate.
Totodată, reţeaua metropolitană va permite primăriei să implementeze programe precum ”Sistemul de reacţie rapidă, alarme şi supraveghere municipală în caz de dezastre”, ”Managementul traficului”, ”Managementul informaţional”.
Proiectul de management al traficului a fost început în august, iar municipalitatea a anunţat că efectele lui vor fi resimţite de bucureşteni abia de anul viitor. El include o gestionare a traficului în Capitală printr-un centru de comandă.
Se va face urmărirea prin satelit a maşinilor de intervenţie ale Salvării, Pompierilor, Poliţiei, astfel încât să li se asigure “undă verde” către zona de intervenţie, precum şi semafoare inteligente, ce vor debloca electronic intersecţiile aglomerate.
Conform proiectului de management al traficului, semafoarele din zona centrală vor fi controlate computerizat, marile intersecţii vor fi reconfigurate din punct de vedere rutier şi dotate cu camere video, iar mijloacele de transport ale RATB vor fi monitorizate prin satelit.
O altă componentă o reprezintă subsistemul de televiziune cu circuit închis, realizat prin amplasarea de camere de luat vederi în intersecţiile din sistem şi conectarea acestora, prin fibră optică, la centrul de control. Camerele video vor permite transmisia, înregistrarea şi stocarea de imagini din trafic.
Proiectul de management al traficului a început, conform graficului, în august, cu reconfigurarea intersecţiilor bd. Eroilor cu str. Carol Davila şi intersecţia bd. Tudor Vladimirescu cu Calea 13 Septembrie.
Acestea vor fi dotate cu sistem de semaforizare inteligent, capabil să ia decizii de modificare a timpilor de semaforizare a intersecţiilor, pe baza informaţiilor primite prin intermediul camerelor video şi a cererilor de prioritate primite de la Salvare, Pompieri, Poliţie sau a vehiculelor de transport public.
Cu acelaşi sistem vor fi dotate toate cele 100 de intersecţii din zona centrală şi cele situate pe axul nord-sud de circulaţie al Capitalei.
Proiectele Net City, de realizare a unei reţele de fibră optică metropolitană şi pentru managementul traficului, vor fi corelate astfel încât ele să fie realizate simultan şi să fie protejată, pe cât posibil, infrastructura oraşului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Controale în hipermarketuri
Stirea urmatoare: Vizarea declaraţiilor fiscale, amânată până în 2010 »
px

Stiri Asemanatoare

» PMB nu va aviza niciun proiect mai înalt de 45 de metri până la efectuarea unui
» Proiectul Transcentral Urban Bucuresti a tras linia de start
» Arena Bucureştiului va fi construită de municipalitate
» Patriarhul Daniel nu agreează proiectul imobilar din spatele Academei Militare
» Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul”: Capitala – un dezastru urbanistic
» Suplimentarea cu peste 10 milioane euro pentru restaurarea Centrului istoric
» TI prezinta rezultatele proiectului legat de combaterea spalarii banilor
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Viaţa în Bucureşti, mai ieftină
» Primăria Capitalei vrea să cumpere 150 de troleibuze în următorii 3 ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox