Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Hunedoara: Cele mai mari inundaţii din ultimii 10 ani
Stire din Regionale publicata in 27 May 2008.

Inundaţiile produse în noaptea de duminică spre luni, în municipiul Petroşani, sunt cele mai mari semnalate în ultimii 10 ani, ploaia torenţială care a căzut peste oraş cumulând 68 de litri pe metrul pătrat, într-o singură oră, transmite corespondentul ROMPRES.
“Nu am mai avut asemenea inundaţii din anul 1998. Am reuşit să scoatem apa din toate locuinţele afectate. Acum se lucrează la îndepărtarea mâlului care a rămas în urma apelor. Cel mai mult au fost afectate 60 de apartamente”, a declarat, luni, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.
Autorităţile locale au început evaluarea pagubelor, echipele Primăriei aflându-se pe teren pentru a estima valoarea distrugerilor.
În paralel, a început curăţarea străzilor de mâlul rămas de la inundaţii.
Echipe ale companiei de electricitate verifică starea instalaţiilor din cele şase blocuri care nu au fost încă branşate la curent, primarul estimând că operaţiunea se va încheia până luni seară.
Pentru persoanele care nu au unde să locuiască până la revenirea la normal a situaţiei au fost pregătite spaţii de cazare la un hotel din Petroşani şi în căminele studenţeşti ale Universităţii din localitate.
Ploaia torenţială care a căzut, duminică seară, în municipiul Petroşani, a dus la inundarea a 145 de locuinţe din cartierele Aeroport şi Colonie, 19 străzi din oraş şi o benzinărie fiind afectate de apa care nu a mai putut fi preluată de sistemul de canalizare.
Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în cursul nopţii de duminică spre luni, pompierii şi forţele de ordine au evacuat din apartamentele inundate 25 de oameni şi au salvat alte 38 de persoane. Locatarii izolaţi în apartamentele inundate de la parterul blocurilor au fost evacuaţi cu bărcile.
Drumul Naţional 66, care face legătura între Petroşani şi Târgu Jiu, a fost inundat pe un tronson de 4 kilometri şi a fost deblocat de pompieri şi drumari abia luni dimineaţă, după 7ore de luptă cu apele.
La intervenţie au luat parte 150 de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, Garda de Intervenţie Uricani şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila, ajutaţi de 5 autospeciale, 6 motopompe şi 2 bărci pneumatice. Oamenii care au fost evacuaţi în cursul nopţii s-au adăpostit, în mare parte, la rude, iar alţii la o şcoală din oraş.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Primăria Capitalei critică implicarea copiilor în campania electorală
Stirea urmatoare: Lineup-ul Creamfields România 2008 prevesteşte o vară fierbinte »
px

Stiri Asemanatoare

» Noi inundaţii la Roma
» Hunedoara: Winkler face apel către secui să nu voteze independenţi
» Hunedoara: PNŢCD susţine candidaţii PNL în alegeri
» Hunedoara: Peste 1.000 de oameni la funeraliile minerilor din Petrila
» Ion Iliescu: În Parlament, trebuie trimişi oameni capabili
» I. Iliescu: Nu vreau să mă prindă 80 de ani în Parlament
» Vietnam : Cel puţin nouă morţi şi 11 dispăruţi în inundaţii
» PMB nu va aviza niciun proiect mai înalt de 45 de metri până la efectuarea unui
» Sute de locuri noi în grădiniţe, prin mansardare
» Lecţii împotriva graffiti, la clasa a IV-a

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox