Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Campanie a Asociaţiei Motocicliştilor din România
Stire din Social publicata in 10 May 2008.

Peste 200 de accidente în care au fost implicate autovehicule pe două roţi au fost înregistrate în Bucureşti de la începutul acestui an.
Potrivit unei statistici a Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, numărul accidentelor din Bucureşti în care au fost implicate autovehicule pe două roţi a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Astfel, în primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate în Bucureşti 229 de accidente în care au fost implicate autovehicule cu două roţi (motociclete, motoscutere şi mopede), faţă de 188 de accidente în primele patru luni ale anului trecut. Doi oameni au murit, 79 au fost răniţi grav şi 173 răniţi uşor.
Vinovaţi principali de producerea acestor accidente sunt automobiliştii, în proporţie de 54,6%, conducătorii de autovehicule cu două roţi fiind vinovaţi în proporţie de 45,4%. Din ultima categorie, vina este împărţită astfel: motociclişti (50,6%), mopedişti (40,2%) şi motoscuterişti (9,2%).
Asociaţia Motocicliştilor din România (AMR) a demarat, la începutul lunii aprilie, împreună cu Brigada de Poliţie Rutieră (BPR), o campanie de sensibilizare a conducătorilor de automobile cu privire la partenerii de trafic motociclişti, intitulată “Motocicliştii există în trafic”, scopul fiind prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi conducătorii vehiculelor pe două roţi.
Cu ocazia Zilei Motocicliştilor din România şi pentru a continua această campanie, sâmbătă, la ora 10,30, reprezentanţi ai AMR se vor afla în intersecţia de la Băneasa (imediat după Antena 1) pentru a împărţi şoferilor flyere cu mesaje educative.
Conducătorilor auto li se recomandă ca la plecarea de pe loc şi atunci când schimbă direcţia de mers să se asigure că nu pun în pericol siguranţa deplasării unui motociclist iar în intersecţii, la efectuarea virajului stânga, li se cere să se asigure că din sens opus nu se apropie o motocicletă.
Conducătorilor pe două roţi li se recomandă să evite accelerările excesive şi să nu depăşească limita legală de viteză. De asemenea, li se atrage atenţia să folosească permanent luminile de întâlnire, să poarte căşti şi echipament de protecţie, să nu facă ‘’slalom” printre autovehiculele în mişcare, dar şi să se asigure din timp că dispun de spaţiu de frânare suficient şi să păstreze permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Pilulele contraceptive nu îngraşă, susţin specialiştii
Stirea urmatoare: Artişti români la Gala UNICEF »
px

Stiri Asemanatoare

» Pe 31 mai România renunţă la fumat
» Campania “Mame de îngeri”, găzduită de TVR
» Campanie pentru susţinerea Legii privind combaterea violenţei în sport
» S-a dublat numărul contribuabililor în campania 2%
» Campanie de strângere de semnături pentru Ziua Bărbatului
» Campania socială “Stop Cancer,” lansată de Fundaţia Scheherazade
» Profesorii pot fi ambasadorii campaniei “Alcoolul nu te face mare”
» Campanie de conştientizare a problemelor cu care se confruntă pacienţii grav bolnavi
» Numărul accidentelor în care sunt implicaţi motociclişti a crescut
» Comisie de dialog social cu taximetriştii

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox