Pilulele contraceptive orale de ultimă generaţie nu îngraşă, doar mâncarea în exces, sedentarismul, regimul de viaţă nesănătos şi mai ales stresul reprezintă factori principali care duc la kilograme în plus, susţin specialiştii.
Această ipoteză a apărut în urmă cu peste 30 de ani, când dozele utilizate erau mult diferite de cele folosite în prezent. De aproximativ 20 de ani, situaţia s-a schimbat radical, contraceptivele orale suferind modificări importante, de la o concentraţie de 100-175 de micrograme hormoni folosită în trecut, la o concentraţie de 20-35 de micrograme în prezent.
”Din momentul apariţiei primei macropilule contraceptive şi până în prezent, formulele utilizate au fost permanent îmbunătăţite, ajungându-se în acest moment la noi formule, cu un conţinut redus de hormoni pe pilulă. Astfel, efectele nedorite asupra organismului au fost eliminate”, a declarat Adriana Toader, brand manager la Gedeon Richter România.
Există diverse studii care demonstrează că, în prezent, contraceptivele orale combinate nu îngraşă. De exemplu, un studiu multicentric realizat de Gedeon Richter (pentru produsul Novynette) a demonstrat că la 86% dintre femei nu s-a modificat semnificativ greutatea corporală (până la 1 kg – se încadrează în limitele de variabilitate a greutăţii din populaţia generală).
Deşi cele mai multe femei asociază creşterea în greutate cu contraceptivele, de fapt aceasta are drept cauză obiceiurile alimentare total nesănătoase şi sedentarismul. Femeile care vor să aibă grijă de corpul lor trebuie să ştie că între factorii care le ajută la menţinerea siluetei se numără: mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau rolele, exerciţiile fizice, dansul, eliminarea din alimentaţie a produselor bogate în grăsimi, a sării în exces, eliminarea stresului, cât şi programarea ultimei mese cu patru ore înainte de culcare.
Sursa:ROMPRES
Spune-ti parerea