Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Pilulele contraceptive nu îngraşă, susţin specialiştii
Stire din Social publicata in 10 May 2008.

Pilulele contraceptive orale de ultimă generaţie nu îngraşă, doar mâncarea în exces, sedentarismul, regimul de viaţă nesănătos şi mai ales stresul reprezintă factori principali care duc la kilograme în plus, susţin specialiştii.
Această ipoteză a apărut în urmă cu peste 30 de ani, când dozele utilizate erau mult diferite de cele folosite în prezent. De aproximativ 20 de ani, situaţia s-a schimbat radical, contraceptivele orale suferind modificări importante, de la o concentraţie de 100-175 de micrograme hormoni folosită în trecut, la o concentraţie de 20-35 de micrograme în prezent.
”Din momentul apariţiei primei macropilule contraceptive şi până în prezent, formulele utilizate au fost permanent îmbunătăţite, ajungându-se în acest moment la noi formule, cu un conţinut redus de hormoni pe pilulă. Astfel, efectele nedorite asupra organismului au fost eliminate”, a declarat Adriana Toader, brand manager la Gedeon Richter România.
Există diverse studii care demonstrează că, în prezent, contraceptivele orale combinate nu îngraşă. De exemplu, un studiu multicentric realizat de Gedeon Richter (pentru produsul Novynette) a demonstrat că la 86% dintre femei nu s-a modificat semnificativ greutatea corporală (până la 1 kg – se încadrează în limitele de variabilitate a greutăţii din populaţia generală).
Deşi cele mai multe femei asociază creşterea în greutate cu contraceptivele, de fapt aceasta are drept cauză obiceiurile alimentare total nesănătoase şi sedentarismul. Femeile care vor să aibă grijă de corpul lor trebuie să ştie că între factorii care le ajută la menţinerea siluetei se numără: mersul pe jos, plimbarea cu bicicleta sau rolele, exerciţiile fizice, dansul, eliminarea din alimentaţie a produselor bogate în grăsimi, a sării în exces, eliminarea stresului, cât şi programarea ultimei mese cu patru ore înainte de culcare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Profesorii consideră că reformele succesive din educaţie au bulversat sistemul
Stirea urmatoare: Campanie a Asociaţiei Motocicliştilor din România »
px

Stiri Asemanatoare

» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox