Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Eugen Nicolăescu a inaugurat un centru de dializă la Oradea
Stire din Social publicata in 02 Mar 2008.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi reprezentanţii companiei germane Fresenius, cel mai mare producător de aparate de dializă din lume, au inaugurat, sâmbătă, la Spitalul Clinic Municipal, un Centru de dializă modern, transmite corespondentul ROMPRES.
Compania germană a investit o sumă de 1,5 milioane de euro în amenajarea şi dotarea Centrului de dializă, cu aparatură de ultimă generaţie, televizoare, ambient plăcut, avându-l în gestiune pentru 25 de ani. Centrul este amenajat la standarde europene şi cuprinde 22 de paturi, un salon fiind special pentru copii. Un centru similar va fi realizat, în câteva luni, şi în oraşul bihorean Ştei, au promis medicii firmei germane.
În Bihor, sunt aproximativ 500 de bolnavi care necesită dializă, dintre care 420 de adulţi sub tratament, doi copii care au nevoie de dializă şi pentru care s-au deplasat, săptămânal, la Cluj-Napoca, şi alţi patru copii care urmează să fie cuprinşi în tratament. Acest centru a fost preluat de către firma Fresenius de la Spitalul Judeţean Bihor, care din cauza aparaturii învechite nu mai putea asigura tratamente corespunzătoare.
Activitatea centrului va începe efectiv de săptămâna viitoare, fiind al patrulea din ţară deschis de firma germană.
Pentru a veni în sprijinul bolnavilor, care au nevoie de 12 dialize lunar, iar costul unei şedinţe se ridică la 118 euro, firma germană a încheiat un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât tratamentul bolnavilor să fie gratuit.
Centrul oferă un pachet de 13 servicii, de transport, catering, asistenţă medicală alta decât dializa, asigură medicamente de ultimă generaţie etc.
Potrivit dr. Alexandru Ciolan, managerul general Fresenius România, centrul de dializă stă la dispoziţia şi altor persoane din Uniunea Europeană, care călătoresc în România, şi au nevoie de asemenea servicii medicale.
Ministrul Sănătăţii, însoţit de prefectul Mircea Ghitea, deputaţii liberali Cornel Popa şi Valeriu Boeriu şi secretarul general al guvernului Ilie Bolojan au vizitat apoi Unitatea de Primire Urgenţe, din cadrul Spitalului Municipal, recent renovată.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Un liceu riscă executarea silită după ce a pierdut un proces cu o fostă elevă
Stirea urmatoare: MECT a stabilit criteriile de admitere în învăţământul superior »
px

Stiri Asemanatoare

» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox