Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

În Capitală, praful a ajuns la 400 t/kmp, avertizează ecologiştii
Stire din Social publicata in 16 Mar 2008.

Cantitatea de praf a ajuns la 400 de tone pe kilometru pătrat, în Capitală, în condiţiile în care suprafeţele de spaţiu verde sunt de două ori mai mici decât cele declarate de municipalitate, a declarat, duminică, preşedintele organizaţiei Eco Civica, Niculae Rădulescu-Dobrogea, la un miting pentru protejarea Parcului Bordei.
“Cantitatea de praf în Bucureşti este de 400 t/kmp, în Capitală, în prezent, faţă de 270 t/kmp, cât era estimată în anii 2000-2001. Asta înseamnă că fiecare metru pătrat de spaţiu verde distrus contribuie la creşterea acestei cifre. Antidotul este plantarea de arbori”, a spus Rădulescu-Dobrogea.
Preşedintele Eco Civica l-a acuzat şi pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, că ar “ridiculiza” obligaţiile municipalităţii, privind plantarea de copaci, precum şi de o presupusă denaturare a statisticilor privind spaţiile verzi.
“Ridiculizarea situaţiei, pe care o face domnul Videanu, spunând că va planta 200.000 de copaci, când doar de pe aliniamentele stradale lipsesc 600.000 de copaci, este o palmă dată bucureştenilor. Dânsul afirmă că avem 16 mp de spaţiu verde pe locuitor, dar, în realitate, avem sub opt mp. Toate statisticile au fost metamorfozate dintr-un condei de domnul Videanu”, a spus ecologistul citat.
De asemenea, preşedintele Eco Civica a atras atenţia şi asupra faptului că proiectele municipalităţii ar putea distruge spaţiile verzi.
“L-am auzit pe domnul Videanu că va face parcarea de la Gara de Nord. Asta înseamnă raderea parcului de acolo. Trebuie să fim foarte atenţi şi să nu-l lăsăm să facă mişcări în dezavantajul sănătăţii bucureştenilor”, a mai spus Rădulescu-Dobrogea.
El a atras atenţia şi asupra faptului că Pădurea Băneasa, Ştrandul Tineretului din Capitală precum şi Parcul Buftea sunt ameninţate de proiecte imobiliare.
Rădulescu-Dobrogea a recunoscut că acţiunile ecologiste au fost sprijinite de parlamentarii PC şi de alţi politicieni, dar, în momentul în care membrii PC au început să rostească discursuri politice, ecologiştii şi-au strâns bannerele Eco Civica şi s-au retras în linişte.
Potrivit proiectului ecologist media Green Report, Comisia Europeană recomandă existenţa unor suprafeţe de spaţiu verde de minimum 26 de metri pătraţi pe locuitor.
De asemenea, cantitatea medie de praf în UE este de sub 20 de tone pe kilometrul pătrat, potrivit EurActiv.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Boc: N-am crezut niciodată că Tăriceanu va sta la masă cu Iliescu şi Năstase
Stirea urmatoare: Mii de persoane şi-au sfinţit icoanele în Parcul Grădina Icoanei »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox