Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

“Ora Pământului”, marcată la Sfântu Gheorghe
Stire din Social publicata in 30 Mar 2008.

Asociaţia pentru Comunitate din Sfântu Gheorghe a făcut apel către cetăţenii municipiului să se alăture milioanelor de oameni care vor marca sâmbătă seara, în întreaga lume, “Ora Pământului” (Earth Hour), transmite corespondentul ROMPRES.
În cursul zilei de sâmbătă, membrii asociaţiei au trimis zeci de SMS-uri cunoscuţilor pentru a se alătura acestei acţiuni menite să atragă atenţia asupra pericolului încălzirii globale.
Concret, le-au cerut să stingă luminile în case timp de o oră, între 20,00 şi 21,00, şi să vină la petrecerile pe care le vor organiza în trei localuri din Sfântu Gheorghe, unde becurile şi casetofoanele vor fi înlocuite cu lumânări şi muzică live.
Coordonatorul proiectului, Mădălin Guruianu, a declarat că Asociaţia pentru Comunitate va încerca să adune la această acţiune peste 100 de oameni.
“Cei care vor veni la petreceri vor da un semnal că au stins luminile la ei acasă”, a spus Mădălin Guruianu, care a precizat că mesajul “Orei Pământului” este reducerea încălzirii globale printr-o serie de gesturi simple, cum ar fi stingerea luminii la ieşirea din cameră, chiar dacă plănuim să ne întoarcem acolo peste cinci minute, închiderea televizoarelor şi a calculatoarelor atunci când nu le folosim şi utilizarea becurilor cu eficienţă energetică, adică fluorescente în locul celor incandescente.
“Ora Pământului” a fost sărbătorită pentru prima dată anul trecut, în oraşul australian Sidney, acţiunea constând în reducerea la minim, timp de o oră, a consumului de curent electric.
Anul acesta a fost extinsă la nivel mondial, cu sprijinul World Wild Foundation, iar la ea s-au raliat 11 dintre cele mai importante oraşe ale lumii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « 30 milioane euro pentru extinderea fabricii Bosch din Blaj
Stirea urmatoare: Stolojan: Taxa de primă înmatriculare răspunde unor interese de grup »
px

Stiri Asemanatoare

» Ministerul Mediului, optimist în ce priveşte renaturarea Deltei
» Marş al studenţilor bucureşteni pentru protejarea mediului
» Numărul mediu al salariaţilor a crescut în 2007 cu 218.100 persoane
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox