Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

România, pe primul loc la Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă
Stire din Social publicata in 11 Feb 2008.

Markus Bendler din Austria, care a concurat pentru România la Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, desfăşurată la Buşteni, în perioada 8 – 10 februarie, a ocupat locul I la proba de dificultate, transmite corespondentul ROMPRES. Austriacul Markus Bendler s-a înscris alături de alţi cinci sportivi din ţara sa în Clubul Alpin Român, în ianuarie. Proba de viteză a concursului de la Buşteni a fost anulată de organizatori după ce de pe panouri câteva bucăţi de gheaţă s-au desprins , din cauza temperaturilor ridicate, concursul desfăşurându-se doar la proba de dificultate-fete şi băieţi.

Datorită emoţiei, rusul Aleksei Tomilov, unul dintre favoriţii concursului, al treilea clasat în finală, a facut o greşeală tehnică şi a fost descalificat. Pe podium au mai urcat la băieţi şi Evgheni Krîvoşeiţev, din Ucraina, care a ocupat locul al treilea, şi Samuel Anthamatten, clasat pe locul 2. La fete, Petra Muller, favorita etapei, a căzut de pe panou din cauza unui moment de neatenţie, clasându-se în final pe locul 4. Tânăra italiancă Jenny Lavarda s-a clasat pe locul al treilea, iar Natalia Kulikova din Rusia, clasata pe locul al treilea în calificări, a avut o evoluţie foarte bună, la sfârşitul concursului ocupând poziţia a doua.

Premiul de 1.000 de euro, care revine câştigătorului locului I a fost revendicat de Coreea de Sud, prin reprezentanta sa, Woon-Seon Shin.Valoarea totală a premiilor a depăşit 6.000 de euro. Toate probele, la care au participat aproximativ 60 de sportivi din 17 ţări, s-au desfăşurat pe structuri artificiale acoperite cu gheaţă. Proba de dificultate a constat în escaladarea unei succesiuni de tavane şi pasaje de mare complexitate, aflate la o înălţime de peste 20 de metri.

Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă s-a desfăşurat în acest an în cadrul zilelor oraşului Buşteni. În fiecare seară de concurs s-au desfăşurat şi spectacole în cadrul cărora au concertat Andreea Bălan, Anda Adam, Delia şi Matteo şi trupele: Alb Negru, Parlament, Talisman, Romania, Mircea Rusu şi Keo, Rustic şi Sweet Kiss. Vremea, deşi mai puţin propice escaladei pe gheaţă, unde sunt necesare temperaturi foarte scăzute, a ţinut cu spectatorii, în tribune aflându-se peste 500 de spectatori în fiecare zi de concurs. Manifestările organizate de Clubul Alpin Român vor continua, la Buşteni şi weekend-ul viitor.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Dragoş Dincă cere lectorului univ. dr. Elena Udrea să respecte legea
Stirea urmatoare: Ritmurile anilor ‘30 aduse de nume celebre ale muzicii cubaneze »
px

Stiri Asemanatoare

» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Turişti puţini şi preţuri mari pe litoralul românesc
» Criza a ajuns la Albena: cu 10% mai puţini turişti
» Turism spaţial la doar 95.000 de dolari
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Prahova: Ion Iliescu, alături de Adrian Năstase la Mizil
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Prahova: Theodor Stolojan a prezentat programul anti-criză al PD-L
» Incendiu la Muntele Roşu, din Cheia, Prahova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox