Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Românii vor mai multe zile libere – relevă un studiu
Stire din Social publicata in 03 May 2008.

Trei sferturi dintre români vor mai multe zile libere în condiţiile în care salariaţii români sunt, alături de cei olandezi şi britanici, europenii cu cele mai puţine zile libere pe an, respectiv 28, potrivit unui studiu derulat de eJobs.
77% dintre români consideră că cele 28 de zile libere legale sunt insuficiente, iar 74% sunt conştienţi că la acest capitol România stă mai prost decât alte ţări din Europa, potrivit aceluiaşi studiu.
Campioni la capitolul zile libere sunt finlandezii, cu 44 de zile, urmaţi îndeaproape de Franţa şi Lituania, cu 40 de zile libere.
Un alt aspect important analizat în cercetarea eJobs a fost numărul de zile libere legale. 56% dintre participanţii la studiu au ştiut că beneficiază de şapte zile libere aferente sărbătorilor legale (1 şi 2 ianuarie, 1 mai, 1 decembrie) şi religioase (prima zi de Paşti, prima şi a doua zi de Crăciun) şi doar puţin peste jumătate sunt informaţi că, în calitate de salariaţi, au dreptul la minimum 28 de zile din care 21 reprezintă concediu de odihnă.
Poll-ul eJobs a scos la iveală faptul că, deşi 97% dintre cei chestionaţi ştiu că de 1 Mai se sărbătoreşte Ziua Muncii, doar 56% cunosc istoricul acesteia, iar peste jumătate dintre ei atribuie acestei zile semnificaţii greşite.
În prezent, potrivit aceluiaşi studiu, 1 Mai este perceput doar ca un prilej de a merge în vacanţă, la mare, la munte sau la iarbă verde (45% din răspunsuri), iar 10,8% din persoanele chestionate l-au asociat chiar cu sărbătoarea micilor şi a berii.
“Am realizat această scurtă cercetare în apropierea zilei de 1 Mai din dorinţa de afla cum este percepută în prezent această sărbătoare de către români şi de a ne reaminti adevărata ei semnificaţie”, a declarat consultantul de resurse umane eJobs Laura Chilom.
Ziua de 1 Mai a fost declarată Ziua Muncii de către Congresul Internaţionalei Socialiste în 1889 în memoria victimelor grevei generale din Chicago, care au militat pentru reducerea normei orare zilnice la opt ore. Ulterior, ideea s-a propagat şi Ziua Muncii a fost adoptată de foarte multe ţări.
EJobs.ro este primul site în recrutarea online din România, cu o medie de 500.000 de vizitatori pe săptămână şi cu o bază de date de peste 1.000.000 de CV-uri. EJobs ocupă locul întâi în topul site-urilor de profil din Europa de Est, este al patrulea site “non-English” din întreaga Europă şi pe locul 7 în lume.
Poll-ul a fost derulat în perioada 18-25 aprilie pe www.ejobs.ro, pe un eşantion de peste 3.500 de români, dintre care 67,7% bărbaţi şi 32% femei, şi face parte din campania 1 Mai Măodihnesc.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Festivalul Filmului European, la ediţia a XII-a
Stirea urmatoare: 6.000 de şoferi băuţi au rămas fără permise în patru luni »
px

Stiri Asemanatoare

» Elevii şi studenţii au trei zile libere pe perioada Summitului
» VIP-urile isi termina studiile la batrânete
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox