Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a declarat, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, că ar dori ca formaţiunea politică pe care o conduce să obţină la alegeri procentul necesar pentru a alcătui singură Guvernul.

Geoană spune că, în cazul în care ar începe negocierile, iar preşedintele PSD ar deveni premier, nu ar accepta, în niciun caz, un guvern de tehnocraţi.

‘Aceasta ar fi cea mai proastă soluţie pentru România. În acest moment, este nevoie de extrem de multă vână pentru deciziile grele care nu pot fi luate decât de un guvern politic. Ideea că poţi aduce nişte oameni, poate din punct de vedere tehnic competenţi, să tranşeze în probleme politice înseamnă că perioada aceasta de nebunie din ultimii patru ani va fi o copilărie faţă de ceea ce ne aşteaptă în următorii ani. Deci nu, va trebui să fie un guvern politic, care va trebui să reflecte majoritatea ce se va constitui în viitorul Parlament”, a precizat liderul social-democrat.

El a reiterat că, în orice ţară democratică, funcţionează ‘regula de aur a democraţiei’ – poporul decide şi majoritatea guvernează.

‘Ne pregătim pentru câştigarea alegerilor şi pentru formarea unei majorităţi. Pentru noi, formula în care să avem o majoritate parlamentară şi o guvernare monocoloră PSD rămâne prima noastră opţiune, dacă vom obţine peste 40%. Dacă acest lucru nu va fi posibil, va trebui să vedem care sunt formulele de majoritate. (…) Sunt trei condiţii obligatorii pentru cineva care doreşte să ajungă la putere: votul popular, o majoritate şi competenţa necesară pentru aceasta”, a adăugat preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte formarea unor eventuale alianţe sau constituirea unei majorităţi parlamentare, liderul social-democrat a afirmat că acestea vor depinde foarte mult de scorul partidelor.

‘În condiţiile în care astăzi suntem pe un trend care ne conduce la un scor foarte bun la alegeri, atunci cred că ne permitem luxul să ne alegem partenerii. Evident că vom începe cu acele partide care au elemente de program ce pot să fie coerente cu programul nostru politic şi de guvernare. (…) Vom avea nevoie în viitorul guvern de cei mai buni miniştri pe care partidele pot să îi ofere. Va fi un moment de cumpănă, va trebui să avem o majoritate solidă şi un guvern competent şi foarte curajos’, a mai spus Mircea Geoană.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Corina Creţu: Socialiştii europeni, îngrijoraţi de declaraţiile preşedintelui României
Stirea urmatoare: Brăila: PSD promite bazine de înot la sate »
px

Stiri Asemanatoare

» Sibiu: Cafea electorală de la PSD pentru trezirea contracandidaţilor
» Mureş: PNL, acuzat de presiuni politice asupra profesorilor
» Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Corina Creţu: Socialiştii europeni, îngrijoraţi de declaraţiile preşedintelui României
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Gorj: Vadim Tudor – Criza mondială va radicaliza populaţia împotriva mafiei
» Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare
» IPP: Partidele au cheltuit aproape 800.000 de euro pentru campanie
» Botoşani:Tentativă de a fura un buletin de vot din tipografie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox