Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Patru posturi locale, somate de CNA
Stire din Alegeri 2008 publicata in 17 Nov 2008.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat, în şedinţa de luni, patru posturi locale de televiziune – Actual TV Piatra Neamţ şi Actual TV Târgu Neamţ, TV Total Vaslui şi Postul Mix 2 Braşov pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale.

Actual TV Piatra Neamţ şi Actual TV Târgu Neamţ, două televiziuni care aparţin aceleiaşi societăţi, au difuzat în data de 12 noiembrie o emisiune intitulată ‘11 pentru Neamţ’ în care au fost aduse numeroase acuze de candidatul PSD+PC Cristian Liciu, contacandidatei sale Mihaela Stoica de la PD-L, fără a aduce nici un fel de dovezi.

Cele două televiziuni au fost somate de CNA în baza articolului 42 alineatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care spune că ‘în cazul în care în emisiunile audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere; dacă acuzaţiile sunt aduse de radiodifuzor, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars’ şi a alineatului 3, din acelaşi articol, în care se spune că ‘realizatorii emisiunilor au obligaţia să respecte dreptul persoanei la propria imagine şi să pună în vedere interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin; stăruinţa moderatorului trebuie să fie convingătoare, astfel încât să ajute publicul să-şi formeze o opinie corectă’.

Postul TV Total Vaslui a difuzat în emisiunea ‘10 pentru Parlament’ din 10 noiembrie un clip electoral PNL. Acest clip începe cu referiri negative la adresa preşedintelui Partidul Social Democrat, Mircea Geoană.

CNA a decis somarea postului pentru oprirea de la difuzare clipului respectiv de la difuzare pentru că încalcă dreptul la imagine a preşedintelui PSD, Mircea Geoană.

De asemenea, Postul Mix 2 Braşov a fost somat pentru că nu a respectat condiţiile de difuzare a textului somaţiei publice acordate de CNA din 1 noiembrie, două difuzări ale textului somaţiei publice au fost incluse în interiorul clipurilor publicitare şi pentru că doi consilieri judeţeni – Claudiu Coman şi Sebastian Grapă sunt prezenţi în emisiunile ‘Ce ne enervează’, difuzate de post, în calitatea de invitaţi permanenţi.

Potrivit CNA, prin prezenţa celor doi în calitate de invitaţi permanenţi se încalcă prevederile art. 73 din Cod care spune că ‘în vederea respectării şi garantării prevederilor art. 3 alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a prevederilor art. 71 din prezentul cod, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni audiovizuale editate, prezentate, moderate sau realizate de parlamentari, reprezentanţi ai Guvernului şi ai administraţiei publice centrale şi locale, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, persoane cu funcţii în structura partidelor politice sau purtători de cuvânt ai acestora, persoane desemnate public să candideze ori care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale ori emisiuni în care aceştia au statut de invitat permanent; fac excepţie emisiunile cu caracter cultural-artistic’.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Irinel Popescu: Specialiştii trebuie să se implice mai mult în luarea deciziilor
Stirea urmatoare: CNA cere BEM situaţii concrete de folosire a siglei PD-L de către PSD+PC »
px

Stiri Asemanatoare

» Antena 1 şi 3 şi Realitatea TV somate de CNA pentru nerespectarea pluralismului
» CNA: Este interzisă difuzarea sondajelor cu 48 de ore înaintea alegerilor
» CNA cere BEM situaţii concrete de folosire a siglei PD-L de către PSD+PC
» CNA atrage atenţia TVR că nu difuzează ştiri electorale proprii
» CNA atenţionează televiziunile
» B1TV amendat de CNA pentru emisiunea ‘Alege naşul’
» CNA somează Realitatea TV să oprească spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi’
» CNA atenţionează postul Realitatea
» CNA: Televiziunile trebuie să marcheze emisiunile de promovare contra-cost
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox