Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Peste 18 milioane de români cu drept de vot la alegerile generale
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

La alegerile generale din 30 noiembrie, la cele 18.104 secţii de votare – 17.883 secţii în ţară şi 221 în străinătate – sunt aşteptaţi 18.313.440 de alegători români, a anunţat, miercuri, la un briefing, secretarul de stat în MIRA, Victor Paul Dobre.

Dintre aceştia, 1.440.000 sunt cetăţeni care votează pentru prima oară.

Vor fi distribuite secţiilor de votare 90.000 de ştampile şi 20.156.349 de timbre autocolante.

Numărul buletinelor de vot se ridică la 42,8 milioane, din care 1.240.000 pentru secţiile externe.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat a pus la dispoziţia prefecturilor 1.008 tone de hârtie pentru tipărirea buletinelor.

În momentul de faţă, tipărirea buletinelor de vot este finalizată în două judeţe – Ialomiţa şi Prahova – şi se află în desfăşurare în alte 33 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. ‘Am solicitat ca Bucureştiul să dea prioritate colegiilor externe, întrucât aceste buletine se tipăresc de Prefectura Capitalei’, a menţionat Dobre.

Urmează ca, în perioada imediat următoare, să demareze tipărirea buletinelor de vot în Argeş, Constanţa, Iaşi, Suceava, Timiş şi Vrancea.

De asemenea, au fost tipărite 26.000 de broşuri ce cuprind acte normative privind alegerile generale din 30 noiembrie, care vor fi distribuite în teritoriu.

Numărul total al celor care vor fi implicaţi în procesul electoral – în Biroul Electoral Central, birourile de circumscripţii şi secţiile de votare – se ridică la 163.839 de persoane.

În momentul de faţă, prin Hotărâre de Guvern, s-a stabilit modelul proceselor verbale pentru consemnarea rezultatelor votării.

BEC a centralizat numărul de candidaturi definitive şi l-a pus la dispoziţia Comisiei Speciale din Camera Deputaţilor şi Senat, pentru atribuirea timpilor de antenă la posturile publice de radio şi televiziune.

Totodată, au fost stabilite, de către primari, locurile pentru afişajul electoral. Sunt în curs de avizare, de către autoritatea electorală permanentă, listele cu magistraţi, jurişti şi alte persoane care se bucură de reputaţie neştirbită şi nu sunt membri de partid, din rândul cărora vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi vicepreşedinţii birourilor secţiilor de votare.

Numărul total al birourilor de circumscripţie este de 43, din care 41 la nivelul fiecărui judeţ, Biroul de Circumscripţie al Capitalei şi, pentru prima dată, Biroul de circumscripţie pentru colegiile din străinătate, gestionat de Ministerul Afacerilor Externe.

‘Pe data de 15 noiembrie, va avea loc tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor secţiilor de votare, care urmează să fie comunicaţi. Lista se va completa cu reprezentanţii partidelor şi, cu aceasta, se va încheia faza de organizare a birourilor electorale’, a mai precizat oficialul MIRA.

El a adăugat că, începând de vineri, 28 noiembrie, în cursul după-amiezii, va începe, în întreaga ţară, pregătirea secţiilor de votare, majoritatea fiind amenajate în unităţi şcolare. Urmează distribuirea materialelor electorale, în fiecare birou de secţie, preluarea în pază, iar, duminică dimineaţă, pe 30 noiembrie, de la ora 7,00, va începe procesul electoral care se va încheia la ora 21,00.

‘După numărarea buletinelor de vot şi încheierea proceselor verbale, în fiecare birou şi secţie de votare, acestea urmează să fie transportate la birourile de circumscripţie’, a subliniat Dobre.

Rompres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Electoratul, nostalgic, întreabă: Unde sunt campaniile de altădată?
Stirea urmatoare: Videanu: PD-L nu va renunţa la politica fiscală la negocierile post-electorale »
px

Stiri Asemanatoare

» Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro
» Sibiu: Cafea electorală de la PSD pentru trezirea contracandidaţilor
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
» Corina Creţu: Socialiştii europeni, îngrijoraţi de declaraţiile preşedintelui României
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Gorj: Vadim Tudor – Criza mondială va radicaliza populaţia împotriva mafiei
» Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare
» IPP: Partidele au cheltuit aproape 800.000 de euro pentru campanie
» Botoşani:Tentativă de a fura un buletin de vot din tipografie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox