Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Andrei Tudor, desemnat cel mai bun compozitor la Eurovision
Stire din Cultura si Media publicata in 26 May 2008.

Trimisul special al Rompres, Florentina Peia, transmite: Andrei Tudor, autorul piesei “Pe-o margine de lume”, cu care Nico şi Vlad Miriţă au reprezentat România la Eurovision Song Contest 20008, a primit sâmbătă seară, premiul presei pentru cel mai bun compozitor din concurs.
“Meritul nu este numai al meu, este şi al celor doi artişti, Nico şi Vlad, dar şi al textierilor piesei Andreea Andrei şi Adina Şuteu. Mă bucur că am fost ales cel mai bun compozitor de către ceilalţi artişti din festival”, a declarat, pentru ROMPRES, Andrei Tudor.
Compozitorul a mai spus că se aştepta ca România să fie, sâmbătă seară, în primele zece ţări finaliste, precizând că prima poziţie de intrare în concurs a fost un mare dezavantaj.
“Ne-a dezavantajat poziţia întâi din concurs, pentru că e foarte greu să rezişti încă 24 de piese cu genul de muzică cu care noi am concurat. Să fii câştigător înseamnă să fii în primii zece. Noi nu am câştigat”, a adăugat Andrei Tudor.
Deşi compozitorul consideră că piesa “Belive” interpretată de rusul Dima Bilan care a câştigat Eurovision este bună, având “combinaţia potrivită la momentul potrivit”, în topul preferinţelor sale pentru câştigarea concursului se numărau doar melodiile reprezentanţilor din Serbia, Portugalia, Grecia, Georgia şi Danemarca.
“Melodia câştigătoare este o reţetă de succes, adăugând laolaltă, într-un show, doi artişti de talie internaţională (n.r. Evgeni Pluscenko şi Edvin Marton) şi unul de faimă locală (n.r. Dima Bilan)”, a completat artistul.
Rusia, reprezentantă de Dima Bilan, a câştigat sâmbătă seară cu melodia “Belive” Eurovision Song Contest 2008, desfăşurat în Belgrade Arena, în timp ce România, cu Nico şi Vlad Miriţă, s-a clasat pe locul 20, obţinând 45 de puncte.
Melodia “Belive” a primit din partea celor 43 de ţări care au votat prin telefon sau SMS numai puţin de 272 de puncte, primind nota maximă de şapte ori, în timp ce piesa celor doi interpreţi români “Pe-o margine de lume” a fost votată cu punctaj maxim doar de Moldova şi a Spania.
Dima Bilan a fost însoţit pe scenă de violonistul Edvin Marton, care l-a acompaniat la vioara sa Stradivarius, precum şi de patinatorul medaliat olimpic Evgheni Pluscenko, care a evoluat pe o mică scenă de gheaţă, într-un număr coregrafic.
Locul doi a fost ocupat, cu 230 de puncte, de Ucraina, reprezentată de Ani Lorak, cu piesa “Shady lady”, iar pe trei s-a situat Grecia, cu Kalomira şi melodia “Secret combination” – 218 puncte, în timp ce pe poziţia patru s-a clasat Armenia, cu Sirusho şi “Qele qele” – 199 puncte, iar pe cinci Norvegia, cu Maria Haukaas Storeng şi “Hold on be strong” – 118 puncte.
Ultimele trei ţări, în clasament, au fost Marea Britanie, Germania şi Polonia, care au cumulat fiecare câte 14 puncte.
Nico şi Vlad Miriţă au cântat primii în cea de-a 53-a finală a concursului, care s-a desfăşurat în capitala Serbiei, interpretând piesa “Pe-o margine de lume”. Ei au fost urmaţi, pe scenă, de reprezentanţi din alte 24 de ţări – Marea Britanie, Albania, Germania, Armenia, Bosnia-Herţegovina, Israel, Finlanda, Croaţia, Polonia, Islanda, Turcia, Portugalia, Letonia, Suedia, Danemarca, Georgia, Ucraina, Franţa, Azerbaidjan, Grecia, Spania, Serbia, Rusia şi Norvegia.
Peste 20.000 de spectatori au participat la show-ul dat de concurenţii din finala Eurovision, dar şi de celebrul artist sârb Goran Bregovici, care a concertat alături de Wedding & Funeral Orchestra, creând o atmosferă incendiară, comparabilă cu cea din timpul competiţiilor sportive.
Şi în centrul de presă din Sava Center, jurnaliştii şi voluntarii i-au acompaniat fredonând piesele din competiţie şi i-au aplaudat pe concurenţi. De altfel, concursul organizat la Belgrad după victoria de anul trecut a cântăreţei sârbe Marija Serifovic, cu “Molitva” sau “O rugăciune”, a avut loc cu casa închisă, toate biletele fiind vândute cu două luni şi jumătate înainte de începerea evenimentului.
Spectacolul a fost prezentat de jurnalista Jovana Jankovici şi muzicianul Zeliko Joksimovici, iar startul la televoting a fost dat de fostul jucător NBA Vlade Divaci, după ce, în semifinale, alte două vedete au deschis oficial votul, respectiv Lys Assia, câştigătoarea primei ediţii a Eurovision, organizată în 1956, şi tenismanul sârb Novak Djokovici.
Un număr record de ţări au participat anul acesta la Eurovision, nu mai puţin de 43 de ţări intrând în competiţie, dintre care două şi-au făcut debutul la această ediţie, respectiv Azerbaidjan şi San Marino.
Pentru prima oară în istoria concursului, 38 de state au participat la două semifinale şi numai 20 dintre acestea s-au calificat în faza finală. În schimb, ţările care contribuie financiar la Eurovision – Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania-, dar şi ţara organizatoare a competiţiei, Serbia, s-au calificat direct în finală.
Cea de-a 54-a ediţie a Eurovision va fi organizată în Rusia, urmând ca cele două semifinale să se desfăşoare pe 12 şi 14 mai, iar finala pe 16 mai.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi marcată în parcul “Al.I. Cuza”
Stirea urmatoare: Mitrea: Diaconescu va ajunge în turul doi cu Blaga sau Oprescu »
px

Stiri Asemanatoare

» Reprezentanţii României la Eurovision, Nico şi Vlad Miriţă, apreciaţi de greci
» Nico şi Vlad Miriţă reprezintă România la Eurovision 2008
» Rednex şi Ro-Mania, în finala Eurovision în locul lui Cătălin
» “Noaptea albastră”, o sărbătoare a muzicii promovată de peste 30 de DJ
» Costel Busuioc, într-un spectacol de binefacere la Timişoara
» Mihai Trăistariu, cel mai solicitat artist din campania electorală
» DJ Vasile, Matze şi Electric Brother se reunesc la B’ESTFEST 20
» Musicalul “The Rocky Horror Show”, la Kristal Glam Club
» Lineup-ul Creamfields România 2008 prevesteşte o vară fierbinte
» AG Weinberger îşi lansează, vineri, un dublu album

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox