Societatea Română de Televiziune (SRTv) protestează faţă de decizia Curţii Supreme de Justiţie din Republica Moldova prin care a fost anulat dreptul de retransmitere a programelor TVR 1 pe frecvenţa de stat numărul 2, deşi Curtea de Apel Chişinău acordase, pe 14 februarie, această posibilitate.
Într-un comunicat remis luni, SRTv atrage atenţia asupra motivării sumare în cazul cererii de recurs înaintate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova şi subliniază nelegalitatea deciziei.
CCA susţine, în motivaţia trimisă Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, că suspendarea deciziilor nu ar fi justificată în documentele din dosar, deşi Curtea de Apel Chişinău apreciase contrariul tocmai în urma analizării acestor acte.
În motivarea recursului înaintat de CCA se mai arată că hotărârea ar afecta interesele Tele M International, care deţine o licenţă de la CCA. În procesul de fond însă, SRTv contestă modul în care CCA a anulat licenţa pe care o deţinea SRTv, acordând altei societăţi dreptul de utilizare a frecvenţei pe care se retransmitea TVR 1.
SRTv a obţinut, pe 14 februarie, ca urmare a acţiunii în instanţă, suspendarea deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova de anulare a emisiei TVR în această ţară, care va fi reluată în cel mai scurt timp.
Disputa cu privire la retransmiterea emisiei postului român de televiziune a început la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, când CCA a scos la concurs reţeaua II de stat la cererea Ministerului Dezvoltării Informaţionale, pe motiv că SRTv nu-şi onorează obligaţiile faţă de compania ”Radiocomunicaţii”.
În luna septembrie 2007, SRTv a fost anunţată că nu va mai putea transmite emisiunile TVR 1 pe frecvenţa naţională II din Republica Moldova, întrucât aceasta a fost alocată de CCA, prin concurs, companiei Tele M International. SRTv a atacat în judecată decizia CCA în luna noiembrie, solicitând despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro.
Sursa:ROMPRES
Spune-ti parerea