Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

70 la sută din suprafeţele pentru grâu au fost însămânţate
Stire din Diverse publicata in 09 Feb 2008.

Doar 70% din cele 160.000 de hectare destinate culturii grâului au fost însămânţate până în prezent, deşi vremea a fost prielnică, a declarat, vineri, pentru ROMPRES, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei.
El a recomandat celor care deţin terenuri agricole să le însămânţeze cu grâu, orz, orzoaică şi rapiţă, deoarece există o criză mondială de cereale.
Viorel Matei a atras atenţia că banii primiţi de agricultori pentru însămânţările cu grâu nu pot fi redirecţionaţi spre culturile de porumb şi floarea-soarelui din această primăvară.
“Singura modalitate pentru a rezolva cu bine problema şi în favoarea fermierilor, iar banii să nu fie returnaţi, este ca sumele rămase pentru 53.000 de hectare în plus faţă de suprafaţa aprobată, de două milioane, să fie utilizate pentru semănarea grâului de primăvară, a orzului, orzoaicei şi rapiţei”, a spus Matei.
Potrivit preşedintelui FNPAR, ţara noastră a luat un împrumut de la Uniunea Europeană de 430 de milioane de euro pentru finanţarea a două milioane de hectare de cereale, dar există mulţi fermieri care au primit aceşti bani sub formă de bonuri valorice pentru grâu, orz, orzoaică şi rapiţă, şi nu i-au utilizat corespunzător.
Viorel Matei spune că agricultorii au folosit bani în alte scopuri, cum ar fi: plăţile pentru motorină, aratul sau achiziţionarea de seminţe. Din această cauză, există pericolul ca fondurile să fie cerute înapoi, a avertizat Matei.
Şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Timiş, prof. Paul Pârşan, a afirmat pentru ROMPRES că, pe 20 februarie, Comisia Europeană va aproba Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a României şi sunt şanse ca din primăvară-vară să vină fonduri de la UE importante, numai pentru anul 2007 fiind alocaţi 600 de milioane de euro.
“Va fi o adevărată explozie de fonduri structurale, iar din luna martie fermierii vor putea depune dosarele”, a precizat Paul Pârşan.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Un membru al familiei care vrea locuinţă socială mai are două case
Stirea urmatoare: Miron Cozma, aşteptat la Lupeni »
px

Stiri Asemanatoare

» Timiş: Băsescu a obţinut peste 40% din voturi
» Toamnă neagră pentru agricultură
» Agricultorii vor Vrancea calamitată
» Timiş: Contractul cu Timişoara refuzat de mulţi candidaţi
» Buletin electoral PSD Timiş
» Timiş: Carmina Burana la Aeroportul Internaţional
» România riscă să îşi piardă credibilitatea în faţa Comisiei Europene, spune ministrul Agriculturii
» Comisia Europeana va propune 1 miliard de euro pentru agricultura în tarile în dezvoltare
» Arad: Grav accident pe DN 69, Arad – Timisoara
» Un francez opera fără să fie medic

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox