Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Patriarhul Daniel nu agreează proiectul imobilar din spatele Academei Militare
Stire din Diverse publicata in 15 Mar 2008.

Patriarhul Daniel nu agreează ideea construirii în spatele Academiei Militare a unui proiect imobiliar care ar urma să se dezvolte pe verticală la o înălţime de 300 de metri, deoarece ar fi în disproporţie cu viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului.
Patriarhul Daniel l-a primit în audienţă pe Alfonso Cadaval, preşedintele Invarsa SA, care i-a prezentat înaltului ierarh un proiect imobiliar numit “Eroii Democraţiei”, constând în realizarea, în spatele Academiei Militare, a unei clădiri de 300 de metri înălţime, anunţă un comunicat remis, vineri, ROMPRES.
Edificiul respectiv ar urma să aibă trei turnuri inegale ca înălţime, inspirate ca simbolistică din fenomenul migraţiei românilor peste hotare.
“Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că înţelege importanţa economică a acestui imens edificiu, dar a exprimat obiecţii privind dimensiunile uriaşe ale clădirii, care contrastează, cu specificul românesc tradiţional şi aminteşte de grandomania specifică unor dictaturi, dar şi obiecţii cu privire la faptul că această construcţie va fi amplasată la orizont cu viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului, într-o disproporţie copleşitoare”, se spune în documentul citat.
La rândul său, Alfonso Cadaval a explicat că arhitectura clădirilor din timpul dictatorilor “exprimă o masivitate extinsă pe orizontală, pe când arhitectura clădirilor construite în timpul regimurilor democratice exprimă un elan al libertăţii cu expansiune pe verticală, spre cer, în clădiri zvelte”.
La finalul întrevederii, Alfonso Cadaval a exprimat disponibilitatea de face demersuri pentru ca arhitecţii renumiţi pe care îi cunoaşte personal să ofere şi Patriarhiei Române sugestii privind relaţionarea viitoarei catedrale cu actualele clădiri existente în zonă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Vieţi salvate de donatori aflaţi în moarte cerebrală
Stirea urmatoare: Sindicaliştii de la “Spiru Haret” au protestat în faţa MECT »
px

Stiri Asemanatoare

» PMB nu va aviza niciun proiect mai înalt de 45 de metri până la efectuarea unui
» Proiectul Transcentral Urban Bucuresti a tras linia de start
» 37 de etaje, cel mai înalt turn din Bucureşti
» Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul”: Capitala – un dezastru urbanistic
» Proiectul Net City a fost din nou amânat
» TI prezinta rezultatele proiectului legat de combaterea spalarii banilor
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Case de lux în Pipera, cu 50% mai ieftine
» Viaţa în Bucureşti, mai ieftină
» Primăria Capitalei vrea să cumpere 150 de troleibuze în următorii 3 ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox