Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Alţi fotbalişti audiaţi de DNA în scandalul de la Cluj
Stire din Justitie publicata in 10 May 2008.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Cluj a continuat, vineri, audierile unor membri ai echipei “Universitatea” Cluj, în scandalul iscat după meciul cu CFR, când apropiaţi ai lui Gigi Becali au fost reţinuţi pentru declaraţii, aceştia având asupra lor o geantă cu peste un milion de euro, transmite corespondentul ROMPRES.
Printre cei care audiaţi de DNA vineri dimineaţă se numără vicepreşedintele clubului de fotbal “Universitatea” Cluj, Sorin Vădana, antrenorul secund Marius Popescu, precum şi câţiva jucători. În cursul zilei de joi, au fost audiaţi mai mulţi membri ai clubului, printre care preşedintele Anton Doboş şi antrenorul Alpar Meszaros, iar surse judiciare declară că urmează să fie chemaţi pentru declaraţii toţi componenţii echipei “Universitatea” Cluj. Aceleaşi surse susţin că lucrătorii DNA au ridicat şi o serie de acte de la sediul clubului “U” Cluj, printre care şi contractele de muncă ale jucătorilor.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că procurorii au început urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu posibila dare de mită de către finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, jucătorilor Universităţii Cluj în cazul în care ar fi câştigat meciul cu CFR.
Unul dintre cei urmăriţi penal este Gigi Becali, acuzat de dare de mită. De asemenea, Teia Sponte, un apropiat al finanţatorului, este acuzat de complicitate la dare de mită, după ce împreună cu alte persoane ar fi încercat să-i mituiască pe jucătorii Universităţii Cluj.
Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a anunţat, joi, că a solicitat procurorilor DNA amânarea audierii finanţatorului clubului Steaua, pentru săptămâna viitoare. Dancu a precizat pentru ROMPRES că nu poate să-l însoţească pe Becali la DNA, deoarece trebuie să meargă la Constanţa, unde candidează pentru funcţia de primar din partea PNG-CD.
Cătălin Dancu a confirmat că procurorii anticorupţie au demarat o anchetă în urma unei sesizări scrise depuse de o persoană, însă procurorii nu doresc să îi dezvăluie identitatea. În plus, Cătălin Dancu a spus că cei 1,7 milioane de euro confiscaţi de procurori de la cinci apropiaţi ai lui Gigi Becali vor fi depuşi de anchetatori într-o bancă.
Cinci persoane apropiate finanţatorului clubului Steaua au fost audiate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj în cursul zilei de miercuri.
Printre persoanele audiate, în jurul cărora plana suspiciunea de mituire a jucătorilor Universităţii Cluj, se aflau Teia Sponte şi Gigel Coman, fost jucător al Stelei, în prezent jucător la Universitatea Cluj. După trei ore de audieri, cei cinci au părăsit sediul DNA Cluj.
Primul a ieşit Gigel Coman, jucător la clubul de fotbal Universitatea Cluj, urmat de doi bodyguarzi ai finanţatorului Stelei. Din sediul DNA Cluj au mai ieşit, după ora 2,00, două femei şi doi bărbaţi, care, potrivit unor surse judiciare, ar fi martori în acest dosar. Cei cinci nu au făcut declaraţii presei.
Gigi Becali a afirmat, miercuri seară, că persoanele reţinute de DNA Cluj aveau asupra lor 1,7 milioane euro, sumă care, potrivit finanţatorului Stelei, urma să fie folosită, în numele său, pentru o tranzacţie imobiliară. Becali a negat că bani ar fi fost destinaţi jucătorilor de la Universitatea Cluj dacă ar fi învins echipa rivală CFR.
Potrivit unui comunicat al DNA, “procurorii nu au reţinut nicio persoană pe 7 sau 8 mai 2008, dar se află în desfăşurare o anchetă penală efectuată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei – structura centrală, în cadrul căreia a fost începută urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie”.
DNA a mai precizat că, din raţiuni care ţin de modul de desfăşurarea a anchetei penale, nu pot fi oferite mai multe detalii. “De îndată ce condiţiile anchetei vor permite, vom anunţa public, printr-un comunicat de presă, numele persoanelor şi infracţiunile pentru care sunt cercetate acestea”, se mai menţionează în comunicat.
Potrivit articolelor 254 şi 255 din Codul Penal, constituie dare de mită nu numai oferirea sau darea de bani ori alte foloase, ci şi promisiunile făcute în acest sens pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea unor îndatoriri de serviciu. Surse din DNA au precizat că jucătorii de la “U” Cluj sunt salariaţi ai clubului lor şi că promisiunea venită de la cineva din afara clubului pentru ca ei să-şi îndeplinească îndatoririle de jucători ar putea fi încadrată la infracţiunile de dare şi luare de mită.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Intervievatorul Harvard: Maximum cinci români admişi într-un an la Harvard
Stirea urmatoare: Premierul nu se teme de criza economiei mondiale »
px

Stiri Asemanatoare

» Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
» Dan Matei Agathon, audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
» Dragomir despre cazul Prunea: “Vom respecta decizia luată de Comitetul Executiv”
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu, implicaţi în transferuri suspecte de fotbalişti
» George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
» DNA a interceptat banii lui Gigi pentru “U” Cluj
» Preşedintele BNS, Dumitru Costin, audiat de procurorii DNA
» Becali, audiat aproape patru ore de procurorii DNA

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox