Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Documentaţia aferentă negocierilor cu Nokia, cerută de DNA
Stire din Justitie publicata in 18 Mar 2008.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a declarat, marţi, că Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, are înregistrat un dosar în legătură cu fabrica Nokia din Jucu, transmite corespondentul ROMPRES.
Nicoară a precizat că nu ştie care este obiectul dosarului şi nici cine a făcut sesizarea, adăugând însă că speră să nu fie vorba de o acţiune politică.
DNA Cluj a trimis, marţi, o adresă Consiliului Judeţean Cluj în care cere să i se pună la dispoziţie “documentaţia aferentă demarării şi continuării negocierilor cu compania finlandeză Nokia, materializate prin încheierea contractului de asociere în participaţiune privind deschiderea fabricii de telefoane mobile din localitatea Jucu, precum şi a concesionării terenului aferent (oferte, scrisoare de intenţie, corespondenţă, contracte etc)”.
În adresa semnată de şeful DNA Cluj, Laura Oprean, se mai arată că documentele solicitate sunt necesare în vederea soluţionării lucrării înregistrate cu numărul 79/VIII/1/2008.
Compania Nokia a anunţat, luni, 11 februarie, începerea producţiei de dispozitive mobile în fabrica sa de la Cluj marcând astfel un moment important în evoluţia investiţiei companiei în România.
Decizia Nokia de a deschide la Cluj o platformă de producţie a fost luată în primăvara anului 2007, aceasta fiind şi una dintre cele mai mari investiţii post-decembriste din România.
Pentru a facilita instalarea companiei finlandeze în judeţ, Consiliul Judeţean a demarat construirea unui parc industrial care va avea o suprafaţă de 159 de hectare, platforma Nokia urmând să ocupe 90 dintre acestea. În acest parc vor mai veni şi alte firme, care vor desfăşura activităţi conexe producţiei de telefoane mobile.
Utilarea terenului a costat 33 de milioane de euro, iar zona va fi legată de Cluj-Napoca printr-o autostradă urbană, având în vedere că se preconizează ca parcul să fie vizitat zilnic de puţin 300 de camioane.
În urma venirii la Cluj a companiei finlandeze, se vor crea aproximativ 15.000 de locuri de muncă, investiţia totală ridicându-se la 200 de milioane de euro. De asemenea, în anul 2010, sumele care se vor aduna doar din taxele salariale ale angajaţilor Nokia şi ale firmelor conexe vor fi de 59 de milioane de euro.
Lucrările de construcţie la fabrica Nokia au început în luna iulie a anului 2007, iar prima etapă s-a încheiat într-o perioadă de şapte luni. Se estimează că inaugurarea oficială a fabricii va avea loc în trimestrul al treilea al acestui an.
În prima etapă a demarării producţiei, Nokia va angaja la Cluj aproximativ 500 de oameni, iar până la sfârşitul anului 2009, fabrica va avea aproximativ 3.500 de angajaţi. În prezent sunt angajate 350 de persoane.
Nokia este liderul mondial în domeniul telefoniei mobile şi produce o gamă largă de dispozitive, oferind astfel clienţilor acces la experienţe mobile diverse: muzică, servicii de navigaţie, vizualizare de conţinut video, vizionare TV, utilizare de jocuri şi imagini, precum şi posibilitatea de a lucra în afara biroului. Nokia oferă, de asemenea, echipamente, soluţii şi servicii pentru reţelele de comunicaţii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Bute a primit Diploma de Onoare a Universităţii “Dunărea de Jos”
Stirea urmatoare: Deputaţii au votat ordonanţa în favoarea evacuaţilor în urma retrocedărilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
» Dan Matei Agathon, audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
» George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
» Alţi fotbalişti audiaţi de DNA în scandalul de la Cluj
» Preşedintele BNS, Dumitru Costin, audiat de procurorii DNA
» Becali, audiat aproape patru ore de procurorii DNA
» Decebal Traian Remeş din nou la DNA
» Chilian depune la DNA noi documente privind MCC

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox