Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Dosarul “Mătuşa Tamara”, trimis la DNA
Stire din Justitie publicata in 15 Apr 2008.

Dosarul “Mătuşa Tamara”, în care fostul premier Adrian Năstase este acuzat de fapte de corupţie, va fi trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru refacerea urmăririi penale.
Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, luni seara, recursul DNA la decizia Secţiei penale a ÎCCJ potrivit căreia dosarul “Mătuşa Tamara” să fie restituit procurorilor DNA.
ÎCCJ a decis, pe 30 octombrie, trimiterea la DNA, pentru refacerea urmăririi penale, a dosarului “Mătuşa Tamara”, în care Adrian Năstase este acuzat, alături de fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu, de fapte de corupţie.
La termenul din 24 octombrie, avocaţii lui Adrian Năstase au invocat aceleaşi excepţii ca şi în dosarul “Zambaccian”, respectiv excepţiile de nulitate a actului de sesizare a instanţei şi a urmăririi penale.
Conform avocaţilor, decizia Curţii Constituţionale din 5 iulie afectează şi dosarul în care Năstase este acuzat de dare de mită, numit şi dosarul “Mătuşa Tamara”.
Curtea Constituţională a admis, pe 5 iulie, excepţia de neconstituţionalitate cu privire la răspunderea ministerială, ridicată de avocatul soţilor Năstase în procesul ”Zambaccian”, constatând că dispoziţiile art. 24, alin. 2 şi 3 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială sunt neconstituţionale.
Decizia Curţii Constituţionale statuează egalitatea de tratament între foştii şi actualii miniştri. Astfel, pentru efectuarea actelor de urmărire penală pentru infracţiuni comise pe timpul mandatului de foşti miniştri, procurorii au nevoie de avizul Preşedinţiei.
Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în această cauză, Adrian Năstase este acuzat de dare de mită, iar Ioan Melinescu de săvârşirea infracţiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Jandarmii pot fi apelaţi de cetăţeni doar la 112; numărul 956 – inutilizabil
Stirea urmatoare: CGMB va dezbate Master Planul de Circulaţie pentru Bucureşti »
px

Stiri Asemanatoare

» Pronunţarea în dosarul FNI, amânată pentru 11 iunie
» Pronunţarea în dosarul FNA amânată două săptămâni
» Dosarul fostului director al CFR va fi judecat de un complet specializat
» Corina Voiculescu a pierdut procesul cu Daniel Morar
» Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu, amânat cu o lună
» Cât costă un dosar
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox