Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Gino Iorgulescu s-a prezentat la Parchetul General
Stire din Justitie publicata in 27 May 2008.

Fostul preşedinte al clubului de fotbal FC Naţional Gino Iorgulescu s-a prezentat, luni, la Parchetul General pentru a fi audiat într-un dosar privind transferul a cinci jucători de la FC Naţional la echipa Poli Timişoara.
Gino Iorgulescu, care a stat doar câteva minute la Parchet, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.
Iorgulescu nu a dorit să dea vreo declaraţie ziariştilor, în schimb avocatul său a spus că acuzaţiile aduse de procurori sunt nefondate.
Tot luni, procurorii DIICOT l-au citat şi pe fostul manager general al clubului FC Naţional din 2005, Cosmin Olăroiu, pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că s-a început urmărirea penală împotriva sa.
Deocamdată, Olăroiu nu a venit la Parchet şi nici nu a transmis procurorilor motivul pentru care nu a dat curs citării.
Procurorii au declanşat ancheta în acest caz după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a depus, în iunie 2006, o plângere penală împotriva administratorului FC Naţional, Constantin Iacov, a fostului preşedinte al grupării bancare, Gino Iorgulescu, şi a preşedintelui Asociaţiei SC Fotbal Club Naţional 2000, Florin Ciobanu, acuzându-i de evaziune fiscală.
ANAF a depus plângerea penală după mai multe controale efectuate de Direcţia de finanţe Timiş, care a cercetat modul în care a fost efectuat transferul fotbaliştilor Gigel Coman, Adrian Olah, Gabriel Caramarin, Gabriel Cânu şi Johathan McKain.
ANAF îi acuză pe oficialii de la FC Naţional de următoarele fapte: omisiune cu bună ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor; omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; reţinerea şi nevărsarea, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere de sursă; nevirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiei de asigurări sociale, reţinută de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurărilor pentru şomaj a contribuţiei la fondul de şomaj.
Potrivit unui comunicat al ANAF, Florin Ciobanu nu a înregistrat în contabilitate 1.450.000 de dolari, proveniţi din transferurile fotbaliştilor Caramarin, Gigel Coman, Olah şi Cânu, banii fiind încasaţi, în mod nejustificat, în conturile Asociaţiei Pro Naţional, deşi aceasta nu avea nici o calitate în aceste acorduri.
În plus, Asociaţia SC Fotbal Club Naţional 2000 avea datorii la bugetul de stat de 15 milioane lei, iar pe conturile sale bancare se pusese poprire.
Constantin Iacov era considerat responsabil pentru înregistrarea în contabilitatea SC FC Naţional 2000 SA a doar 10% din suma de 1.100.000 dolari încasată pentru transferul lui Jonathan McKain la Poli Timişoara, astfel încât impozitul pe profit datorat a fost diminuat cu peste 478.600 lei.
De asemenea, ANAF arăta că Asociaţia Pro Naţional, condusă de Gino Iorgulescu, a încasat 2.450.000 de dolari din transferurile celor cinci fotbalişti, din care 1.373.000 dolari au fost viraţi
societăţii Baroque Trading Ltd, din Cipru, în condiţiile în care jucătorii transferaţi nu erau angajaţii Asociaţiei Pro Naţional, aceasta neavând nici o calitate în transfer, iar operaţiunile nu se încadrau în obiectul său de activitate.
ANAF concluziona că toate sumele de bani au fost încasate nejustificat.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « “Lord of the Dance” organizat în cadrul Proiectului Naţional Cultural “Artă contra drog”
Stirea urmatoare: Părinţii nu sunt obligaţi să dea bani pentru modernizarea şi întreţinerea clasei »
px

Stiri Asemanatoare

» Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu, implicaţi în transferuri suspecte de fotbalişti
» Oţelul joacă tare! Patru transferuri într-o zi!
» ADIO TRANSFERURI LA STEAUA? ‘Sunt foarte mulţumit de lot’
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox