Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Pronunţarea în dosarul FNA, amânată pentru 29 mai
Stire din Justitie publicata in 16 May 2008.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat joi pentru 29 mai pronunţarea în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Acumulare (FNA), în care fostul preşedinte al SOV Invest, Ioan Maria Vlas, este acuzată de înşelăciune.
În dosarul FNA au fost trimişi în judecată Ioana Maria Vlas, Teodor Irimescu, Liviu Adrian Istrate, Nicolae Popa şi Gavril Bătrân, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la abuz în serviciu în formă calificată, contra intereselor publice, abuz în serviciu şi instigare la furt în formă calificată.
Fondul Naţional de Acumulare a fost înfiinţat în februarie 1999 şi a funcţionat până la jumătatea anului 2000, când Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a retras autorizaţia de funcţionare a SOV Invest, societate de administrare a Fondului Naţional de Acumulare, cât şi a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), ca urmare a scandalului creat de prăbuşirea FNI. Câteva luni mai târziu, în urma neregulilor semnalate în activitatea FNA, Parchetul a declanşat cercetările pentru a analiza posibilitatea existenţei unor fraude în administrarea acestui fond. Expertizele contabile, mărturiile strânse şi anchetele au scos la iveală faptul că prăbuşirea FNA este de natură penală.
În perioada 27-29 octombrie 2003, Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat prezentarea materialelor de urmărire penală a persoanelor cercetate în dosarul Fondul Naţional de Acumulare (FNA) – Banca Agricolă (BA), iar la 13 noiembrie 2003 a fost finalizat rechizitoriul în acest dosar. Anchetatorii i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vântu, Ioana Maria Vlas, fost preşedinte al SOV Invest, Liviu Istrate, fost preşedinte al Băncii Agricole, Nicolae Popa, fost director general al Gelsor, Teodor Irimescu, administrator de firmă, şi Gavril Bătrân, fost preşedinte al SOV Invest. Cei şase au fost acuzaţi de prejudicierea Băncii Agricole cu peste 100 de miliarde de lei şi a 13.200 de investitori ai FNA cu peste 25 de miliarde de lei.
Ulterior instanţa a decis disjungerea cauzei în privinţa lui Sorin Ovidiu Vântu.
La 23 martie 2006, Tribunalul Municipiului Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul FNA: Ioana Maria Vlas, a fost condamnată la şapte ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei, Gavril Bătrân, a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar Nicolae Popa a fost condamnat la două pedepse cu închisoarea, cea mai mare fiind de 18 ani, precum şi interzicerea unor drepturi civile pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei. Acesta din urmă a fost judecat în lipsă şi dat în urmărire prin Interpol, magistraţii dispunând arestarea sa imediat ce intră pe teritoriul României.
Împotriva acestei sentinţe cei trei au formulat recurs la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), instanţă care a casat sentinţele date anterior pe motiv nu au fost respectate toate procedurile şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa inferioară, astfel că pe fond dosarul se rejudecă la Tribunalul Bucureşti.
La 2 aprilie 2008 magistraţii Tribunalului Bucureşti au terminat de judecat cuza, urmând a pronunţa sentinţa. În cadrul acelui ultim termen avocaţii inculpaţilor au susţinut pledoariile finale, iar Ioana Maria Vlas a făcut o nouă cerere de eliberare din arest, cerere care a fost acceptată de instanţă cu interdicţia de a părăsi ţara, dar a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Cinci zile mai târziu, la 7 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor astfel că Ioana Maria Vlas a fost pusă în libertate.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Radu Mazăre vrea o maşină tip Formula 1
Stirea urmatoare: Braşov: Serbările medievale vor avea loc la sfârşitul săptămânii »
px

Stiri Asemanatoare

» Pronunţarea în dosarul FNA amânată două săptămâni
» Ioana Maria Vlas a ieşit din arest
» Vlas va fi eliberată din arest
» Ioana Maria Vlas rămâne în arest
» CAB se pronunţă asupra eliberarării Mariei Vlas
» Curtea de Apel Bucureşti amână pronunţarea în cazul Mariei Vlas
» Vlas, la un pas de libertate
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox