Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Vlas va fi eliberată din arest
Stire din Justitie publicata in 08 Apr 2008.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, ca Ioana Maria Vlas să fie judecată în stare de libertate în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare (FNA).
Judecătorii au respins recursul procurorilor declarat împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din 2 aprilie prin care Vlas era pusă în libertate. Vlas are interdicţie de a părăsi ţara. Decizia este definitivă iar Vlas va fi eliberată din arestul IGPR.
Ioana Maria Vlas a stat în arest peste 5 ani. În faţa instanţei, ea a declarat că nu există niciun motiv pentru ca ea să fie ţinută în continuare în arest, iar gravitatea faptei de care este acuzată nu justifică detenţia îndelungată.
“Opinia publică inflamată m-a acuzat ani de zile de hoţie. Aş vrea să reamintesc că m-am întors de bunăvoie în România, pentru a vedea dacă se face dreptate. La această oră, constat că speranţa este o prostie. Nu am venit în România ca să mă apăr, ci ca să acuz. Dar am acuzat degeaba. Se pare că am pierdut acest război. Cine avea interesul ca eu să fiu scoasă vinovată? Răspunsul e simplu: cine are bani, putere ocultă, media. Singura vinovată sunt eu, pentru ca adevăratul vinovat să fie în libertate”, a spus Ioana Maria Vlas în pledoaria sa, făcând referire la Sorin Ovidiu Vântu.
Pe de altă parte, avocata Ioanei Vlas susţine că aceasta are grave probleme de sănătate, amintind că mai are puţin şi orbeşte, deoarece suferă de glaucom la ambii ochi.
În dosarul FNA, Ioana Maria Vlas, Nicolae Popa şi Gavril Bătrân au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la abuz în serviciu în formă calificată contra intereselor publice, abuz în serviciu şi instigare la furt în formă calificată.
FNA a fost înfiinţat în februarie 1999 şi a funcţionat până la jumătatea anului 2000, când Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a retras autorizaţia de funcţionare a SOV Invest, societate de administrare a FNA, precum şi a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), ca urmare a scandalului creat de prăbuşirea acestuia din urmă. Câteva luni mai târziu, în urma neregulilor semnalate în activitatea FNA, Parchetul a declanşat cercetările pentru a analiza posibilitatea existenţei unor fraude în administrarea acestui fond. Expertizele contabile, mărturiile strânse şi anchetele au scos la iveală că prăbuşirea FNA este de natură penală.
În perioada 27-29 octombrie 2003, Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat prezentarea materialelor de urmărire penală a persoanelor cercetate în dosarul FNA – Banca Agricolă, iar la 13 noiembrie 2003 a fost finalizat rechizitoriul în acest dosar.
Anchetatorii i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vântu, Ioana Maria Vlas – fost preşedinte al SOV Invest, Liviu Istrate – fost preşedinte al Băncii Agricole, Nicolae Popa – fost director general al Gelsor, Teodor Irimescu – administrator de firmă şi Gavril Bătrân – fost preşedinte al SOV Invest. Cei şase au fost acuzaţi de prejudicierea Băncii Agricole cu peste 100 de miliarde de lei vechi şi a 13.200 de investitori ai FNA cu peste 25 de miliarde de lei vechi.
Ulterior, instanţa a decis disjungerea cauzei în privinţa lui Sorin Ovidiu Vântu.
La 23 martie 2006, Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul FNA. Ioana Maria Vlas a fost condamnată la şapte ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi civile, după executarea pedepsei.
Gavril Bătrân a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar Nicolae Popa a fost condamnat la două pedepse cu închisoarea, cea mai mare fiind de 18 ani, precum şi interzicerea unor drepturi civile pe o durată de cinci ani, după executarea pedepsei. Acesta din urmă a fost judecat în lipsă şi dat în urmărire prin Interpol, magistraţii dispunând arestarea sa imediat ce intră pe teritoriul României.
Cei trei au formulat recurs la Curtea de Apel Bucureşti împotriva acestei sentinţe, instanţa hotărând rejudecarea dosarului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Impactul schimbărilor climatice asupra sănătăţii
Stirea urmatoare: Persoanele fizice vor fi autorizate în trei zile pentru a desfăşura activităţi economice »
px

Stiri Asemanatoare

» Ioana Maria Vlas rămâne în arest
» Pronunţarea în dosarul FNA, amânată pentru 29 mai
» Ioana Maria Vlas a ieşit din arest
» CAB se pronunţă asupra eliberarării Mariei Vlas
» Curtea de Apel Bucureşti amână pronunţarea în cazul Mariei Vlas
» Vlas, la un pas de libertate
» Penescu şi Constantin rămân în arest până pe 18 august!
» Chiţac şi Stănculescu rămân în arest
» Chişinău: Pomul de Crăciun al primăriei rămâne sub arest
» Arest prelungit pentru fostul director al CE Turceni

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2022 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox