Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu: Hayssam a fost scos din ţară printre oi
Stire din Politica publicata in 08 Mar 2008.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri, într-o emisiune la postul public de radio, că există documente tehnice, inclusiv probe ADN, care certifică faptul că Omar Hayssam a plecat din România “printre oi”.
”Sunt documente tehnice care probează, inclusiv analize ADN, inclusiv comisie rogatorie româno-libiană în care comandantul navei care l-a scos pe Omar Hayssam printre oi declară şi cum l-a scos, şi cât l-a costat, şi cine i-a dat banii, iar onorabili ziarişti şi trusturi de presă încearcă să ne convingă cum a plecat Omar Hayssam cu cravată şi cămaşă albă prin aeroportul Otopeni”, a afirmat şeful statului.
Potrivit lui Băsescu, după ce a părăsit ţara, Hayssam a menţinut “contacte” cu politicieni, cu care a comunicat prin intermediul şoferului.
“După ce a fugit din ţară, şi-a menţinut contacte cu oameni politici, contacte bune. Ba-şi trimite şoferul de la unul la altul, este primit, ba comunică. (…) Sigur, poate cei care au primit semnale şi au fost în corespondenţă cu Omar Hayssam, după ce a plecat, dintre politicieni, poate într-o zi vor şi spune care a fost rostul discuţiilor pe care le-au avut cu Omar Hayssam după ce a plecat”, a spus Băsescu.
Şeful statului a acuzat şi mediatizarea intensă a acestui caz de către mass-media.
”Dacă vă uitaţi, a fost o adevărată campanie de presă cu trusturi media implicate, cu ziarişti care nu cred că au făcut-o gratuit, repet, nu cred că au făcut-o gratuit, încercând să ne explice cum, de fapt, Omar Hayssam este omul lui Băsescu, cum i-a finanţat campaniile electorale”, a afirmat preşedintele.
Traian Băsescu a făcut referire şi la speculaţiile privind starea de sănătate precară a lui Omar Hayssam din închisoare, unde a şi fost operat de cancer.
“Orice ziarist ştie foarte bine că acest bolnav, care acum e sănătos tun acolo unde se află, a fost operat de cancer în ultimă fază de domnul doctor Beuran. Oare de pe unde o fi domnul doctor Beuran, care l-a operat în închisoarea Jilava de cancer şi l-a făcut sănătos tun, când în buletinul medical scria că e plin de metastaze domnul Omar Hayssam? Deci, toată lumea a uitat marele chirurg care şi într-un penitenciar te face bine de cancer”, a spus Băsescu.
Preşedintele a vorbit şi despre afacerile lui Omar Hayssam şi partenerii acestuia, precum şi de momentele în care a fost ajutat.
“Toată lumea a uitat cine i-a dat lui Omar Hayssam I.P.R.S. Băneasa. Toată lumea a uitat cine i-a dat Foresta Nehoiu, altă fabrică. Toată lumea a uitat că era Omar Hayssam, precum Avram Iancu, Crăişorul munţilor. Tăia la păduri, una după alta. Oare în timpul cărei guvernări s-au întâmplat lucrurile astea, ca să nu mai vorbim că de vreo lună şi jumătate toată lumea uită că mergea în avionul prezidenţial până în 2004″, a mai spus Băsescu.
Mediatizarea cazului Omar Hayssam reprezintă, în opinia şefului statului, o presiune pentru anchetatori.
“Deci această campanie dusă de ziarişti plătiţi, corupţi şi de trusturi de presă, care are ca obiectiv minciuna, intoxicarea, păcălirea românilor, a fost un lucru pe care l-am arătat la acest bilanţ (la Parchetul General – n.r.), ca exemplu că acest tip de presiune va continua să se facă, mai ales că se ştie foarte bine cum a ieşit din ţară Omar Hayssam”, a afirmat Băsescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Băsescu cere evitarea bâlciurilor mediatice la DNA şi DIICOT
Stirea urmatoare: Regenerarea urbană în România »
px

Stiri Asemanatoare

» Băsescu: Moartea lui Colea Răutu – o mare pierdere pentru cultura română
» Băsescu îi atacă pe contracandidaţii lui Blaga la Primăria Capitalei
» Băsescu îi taie lui Orban drumul la primărie
» Adrian Năstase, pregătit să candideze la prezidenţiale împotriva lui Băsescu
» Boza afirmă că Traian Băsescu nu-şi apără familia, ci ‘famiglia’
» Manualele alternative s-au transformat într-o afacere pentru ‘căpuşele’ din jurul MECT
» Pactul pentru Educaţie, un moment important pentru viitorul generaţiilor tinere
» Băsescu: România este o ţară europeană şi a îndeplinit toate standardele cerute
» Băsescu le cere românilor şi maghiarilor să întărească dialogul interetnic
» Gigi Becali: Pentru mine, preşedintele Băsescu este un nimeni

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox