Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Geoană: Strugurii sunt acum acri pentru Băsescu, a uitat când s-a aliat cu noi!
Stire din Politica publicata in 26 Nov 2009.

Candidatul Alianţei PSD+PC la prezidenţiale, Mircea Geoană, a anunţat că nu se va dezice de colegii de partid şi de alianţă, numai pentru că aşa doreşte Traian Băsescu, ‘căruia strugurii i se par acuma acri’, după ce a rămas izolat pe scena politică, dar nu înainte de a se fi aliat cu partidele din care fac parte ‘moguli’ sau persoane precum Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu sau Marian Vanghelie – criticaţi des de şeful statului.

‘Haideţi să fim serioşi! Nu este un pic penibil ca, în seara alegerilor, Traian Băsescu să iasă pe scena de la PD-L şi să spună că a învins dreapta în România – o invitaţie clară de alianţă cu PNL? Iese Valeriu Stoica şi declară, ca un liberal vajnic care a trădat o construcţie pe termen lung, că ‘liberalii ne avantajează’. Şi, în clipa în care liberalii spun că, mai degrabă, ei fac o alianţă cu PSD, brusc strugurii devin foarte acri pentru domnii de la PD-L. Nimeni nu mai are încredere în dânşii, de la ţărănişti la liberali’, a spus preşedintele PSD.

El a reamintit că, atunci când a făcut coaliţie cu PSD, Traian Băsescu a afirmat că ‘şi-a atins visul politic’.

‘Atunci nu erau Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, şi acum, brusc, devenim nişte demoni. Izolarea în care se află Traian Băsescu nu reprezintă o coaliţie şi PD-L va rămâne izolat atât timp cât va avea un astfel de conducător. A avut (n.r. Băsescu) uşi deschise, inclusiv de la PRM, în 2004, de la liberali, care l-au ales preşedinte, de la patronul de la Grivco, care în 2004 era tare bun să schimbe majoritatea de la PSD la PD-L’, a afirmat Mircea Geoană.

Potrivit lui Geoană, acordul privind constituirea unei majorităţi politice, semnat cu PNL, reprezintă bazele unei noi politici, mai ales că nici el, nici Crin Antonescu nu vor fi direct implicaţi în actul de guvernare.

Mircea Geoană a mai subliniat că nu se va dezice de colegii de partid şi de alianţă, care sunt acum ‘demonizaţi’ de Traian Băsescu.

‘Şi eu pot să arăt cu degetul la Ritzi, Udrea, Berceanu, Videanu şi la toţi hoţomanii care sunt la PD-L, dar am descurajat campania negativă’, a adăugat el.

Preşedintele PSD s-a arătat ‘absolut convins’ că, din ‘disperare’, Traian Băsescu şi membrii PD-L vor recurge, în perioada următoare, la ‘filmuleţe, stenograme şi tot felul de porcării scurse către presă într-un mod absolut jegos şi jalnic de a face politică’.

‘Ce model economic sugerează dl Băsescu? Se refugiază într-o luptă penibilă cu trecutul, se bate cu Ion Iliescu, cu Emil Constantinescu. De fapt, fuge de confruntarea cu mine’, a spus liderul social-democraţilor.

El a menţionat că principala problemă a României, în prezent, este legată de proasta guvernare.

Mircea Geoană s-a arătat optimist în privinţa colabărării cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, chiar dacă nu va câştiga alegerile din turul al II-lea al prezidenţialelor.

‘Împreună cu Crin Antonescu am semnat un angajament solemn. Alianţa cu PNL este o alianţă de majoritate, care va funcţiona indiferent de turul al II-lea. Vestea bună pentru români este că nu se va mai repeta un mandat Băsescu încă cinci ani’, a adăugat preşedintele PSD.

Candidatul independent susţinut de PD-L, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, că în spatele primarului sibian Klaus Iohannis se ascund mogulii, adăugând că îi vede pe aceştia ca pe nişte rechini care se învârt în jurul datei de 6 decembrie, când va avea loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Băsescu a afirmat că în ultimele zile au apărut în presă informaţii care se constituie într-o confirmare a ceea ce a susţinut de multă vreme. ”Astăzi, conform declaraţiilor celor implicaţi, s-au întâlnit domnul Patriciu şi domnul Vântu, la domnul Vântu acasă, pentru a discuta, probabil, despre privatizări sau despre vânzări – cumpărări”, a spus Băsescu.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Acordul PSD+PC – PNL pentru ieşirea României din criză
Stirea urmatoare: Comunicat de presă PRM »
px

Stiri Asemanatoare

» BEC – rezultate finale: Băsescu – 32,44%, Geoană – 31,15%
» Geoană către Băsescu: Care guvern Negoiţă?
» Băsescu şi Geoană au mai puţin de două săptămâni pentru a convinge electoratul
» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
» Dolj: Solomon îşi dă demisia dacă Băsescu pierde alegerile la Craiova
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» D.Costin: Dacă Geoană va înţelege priorităţile noastre, nu va fi nevoie de alte mesaje de susţinere
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox