Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

J. Sorensen: România trenează la salarii, sănătate şi educaţie
Stire din Politica publicata in 04 Jul 2008.

România trenează la indicatori ca salariile, sănătatea şi educaţia, a declarat joi reprezentantul rezident al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Jan Sorensen, la dezbaterea publică finală pentru Revizuirea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă, desfăşurată la Academia Română.
Oficialul PNUD consideră că Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă România 2013-2020-2030, însuşită de Guvern pe 24 iunie, va putea constitui un instrument de dezvoltare a indicatorilor menţionaţi.
“În timp ce România trenează la mai mulţi indicatori, cum ar fi sănătatea, educaţia, salariile, standardul de viaţă, acest document stabileşte scopuri clare pentru ca România să îmbunătăţească fiecare dintre aceste domenii într-o manieră unitară”, a spus Sorensen.
El a apreciat însă că România dispune de forţă de muncă educată şi bine calificată şi are o poziţie geopolitică “de invidiat”, resurse care nu sunt utilizate la potenţial maxim.
De asemenea, Sorensen a subliniat şi potenţialul turistic al României, care ar putea contribui la dezvoltarea durabilă a acestei ramuri în Europa.
Totodată, oficialul PNUD a spus că, pentru accelerarea progresului, Strategia are în vedere diminuarea unor deficienţe precum “participarea scăzută la muncă a femeilor din zonele rurale sau disparităţile accentuate în dezvoltarea regională”.
“Procesul de redactare a Strategiei a intenţionat să reflecte şi să armonizeze scopurile şi durabilitatea după intrarea în Uniunea Europeană, la nivel local, naţional şi european, de la orizontul cel mai apropiat, din 2013, la cel mediu, din 2020, şi până la cel îndepărtat, din 2030″, a mai arătat Jan Sorensen.
Potrivit acestuia, în perioada următoare, Strategia va fi postată pe site-ul Guvernului, urmând ca în septembrie să fie ratificată ca lege, în Parlament, pentru ca, până la finele anului 2008, actul să fie trimis la Comisia Europeană.
Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă are la bază, printre altele, studii şi cercetări realizate de Academia Română, a menţionat Jan Sorensen.
La dezbaterea din Aula Magna a Academiei Române a participat şi ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi. În program a fost anunţată şi participarea premierului Călin Popescu-Tăriceanu, dar acesta nu a fost prezent la reuniune.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Preşedintele AEACE cere demisia conducerii Ministerului Educaţiei
Stirea urmatoare: Trafic închis pe Kiseleff, de Ziua Naţională a SUA »
px

Stiri Asemanatoare

» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Acordul PSD+PC – PNL pentru ieşirea României din criză
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România se anunţă strâns
» Reformarea României, un test pentru UE şi FMI
» În România nu există tradiţie democratică
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Prezenţă record în R. Moldova la alegerile din România
» Mazilu: “Am avut meciul în mână, toţi suntem supăraţi”
» România câştigă forţă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox