Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Parlamentul şi partidele trebuie să rezolve criza de la CNSAS
Stire din Politica publicata in 04 Feb 2008.

Parlamentul şi partidele politice, sub supravegherea societăţii civile, trebuie să găsească o soluţie de continuare a funcţionării CNSAS pentru deconspirarea poliţiei politice comuniste, a declarat, duminică, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei “Academia Caţavencu”, Mircea Toma, după protestul faţă de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) în cazul CNSAS. “Se poate reformula un cadru legislativ pentru funcţionarea CNSAS-ului ca şi până acum. Parlamentul, politicul sunt instituţiile care pot să facă acest lucru, dar sub observaţia societăţii civile”, a declarat Toma, pentru ROMPRES, la mitingul din Piaţa Universităţii. Referitor la decizia Curţii Constituţionale a României, prin care Legea 187/1999 de funcţionare a CNSAS a fost declarată neconstituţională, Mircea Toma consideră că această hotărâre a fost dată de “nouă oameni, care au istoriile lor care îi descalifică pentru calitatea de a judeca dreptul de existenţă a unei instituţii care încearcă să recupereze adevărul”.

“Au apărat pe faţă comunismul şi securitatea, prin decizia pe care au luat-o. Au semnat acolo că, citez, Securitatea nu era decât un serviciu de informaţii. Unii dintre oamenii care au lucrat în Securitate au fost răi. Tocmai am declarat regimul comunist ca fiind unul criminal, în primul rând pentru că folosea securitatea ca să reprime orice formă de rezistenţă a poporului. Deci, aceşti oameni s-au descalificat moral. Nu pot să continue să reprezinte apărătorul constituţionalităţii legilor din România”, a spus Toma referitor la membrii Curţii Constituţionale. Toma a vorbit şi despre participarea la miting a unor oameni politici, printre care şi din principalul partid de guvernare, PNL, în contextul în care manifestanţii au scandat şi lozinci anti-guvernamentale.

“Scandările de aici au fost şi dintre cele sentimentale ale Pieţei Universităţii şi nu e rău să ne amintim. Faptul că la manifestare au participat şi reprezentanţi ai entităţilor politice este salutar, pentru că asta ne şi interesează”, a explicat Mircea Toma. La miting a participat şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, dar aceasta nu a dorit să se adreseze manifestanţilor la microfonul amplasat în Piaţa Universităţii. “Monica Macovei provine din societatea civilă, dar a avut şi o carieră politică şi s-a temut să nu ne deturneze identitatea demersului nostru civic către politic”, a explicat Mircea Toma, principalul organizator al protestului anti-CCR.

Legat de modul cum au primit bucureştenii invitaţia la miting, Toma a apreciat că “participarea oamenilor a fost foarte caldă şi foarte competentă”. “S-a intonat aici imnul golanilor, dar au fost şi opinii foarte tehnice, pe care cei de aici mi-au lăsat impresia că le-au şi înţeles”, a mai spus el. Preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei “Academia Caţavencu” a precizat că protestele vor continua şi în zilele următoare. Aproximativ 500 de persoane au participat, duminică, în Piaţa Universităţii din Capitală, la un miting organizat de peste 20 de organizaţii non-guvernamentale şi sindicale, pentru a protesta faţă de decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la Legea 187/1999 privind deconspirarea securităţii.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Trasee montane pe bicicletă şi călare în zona Damiş-Roşia
Stirea urmatoare: Vanghelie vrea taxă de funcţionare auto plătibilă anual »
px

Stiri Asemanatoare

» CNSAS: Un ofiţer şi doi colaboratori ai Securităţii, printre candidaţi
» BEC va oferi CNSAS date privind candidaţii minorităţilor
» Viorel Dănacu: Masoneria română s-a maturizat
» Campania “Mame de îngeri”, găzduită de TVR
» Transparency International Romania a lansat site-ul www.fonduricomunitare.ro
» “Pactul pentru Bucureşti” va fi lansat la Muzeului Ţăranului Român
» Campanie de strângere de semnături pentru Ziua Bărbatului
» Şedinţele CNSAS vor fi publice, dar fără să se pronunţe nume
» Legea vânătorii, motiv de îngrijorare pentru ONG-uri
» Constatările CNSAS nu vor fi publice până la hotărârea definitivă a instanţelor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox