Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Proiect european privind folosirea energiilor regenerabile
Stire din Regionale publicata in 07 Feb 2008.

Un proiect european interregional privind folosirea energiilor regenerabile, “RenERg EuReg”, realizat cu sprijin financiar nerambursabil, a fost lansat, joi, la Alba Iulia, în prezenţa partenerilor români şi germani, transmite corespondentul ROMPRES.
Cu un buget de 295.000 euro, pentru o perioadă de implementare de 36 de luni, începând cu primul trimestru al anului 2008, proiectul RenERg EuReg îşi propune întărirea capacităţii regiunilor Centru şi Brandenburg şi a actorilor regionali de a planifica şi utiliza resursele regenerabile locale şi regionale, ca o soluţie a dezvoltării economice durabile.
La eveniment au participat, printre alţii, directorul general al Centrului pentru Tehnologia Energiei – Universitatea Cottbus, prof. univ. dr. Georg Wagener Lohse, şi directorul financiar IBA Fuerst-Pueckler-Land Gmbh, Thomas Worms.
Proiectul “Resurse regenerabile de energie – o soluţie pentru dezvoltarea durabilă a două regiuni europene”, care este realizat cu sprijin financiar nerambursabil din fondurile Programului Cadru 7 al Uniunii Europene, îşi propune să stimuleze cooperarea între actorii regionali pe probleme de inovare prin realizarea unor strânse legături între cercetare şi mediul de afaceri.
În acest proiect, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) “Centru” este coordonatorul unui consorţiu format din 10 parteneri din Regiunea Centru şi Landul Brandenburg, Germania, care vor fi implicaţi în implementarea proiectului.
În decembrie 2007, ADR “Centru” a semnat, cu Comisia Europeană, Contractul de grant pentru finanţarea implementării proiectului, finanţat prin Programul Cadru 7 – Regiuni ale Cunoaşterii. Pe perioada derulării proiectului, se vor realiza activităţi de transfer de bune practici şi cunoştinţe din domeniul utilizării energiilor regenerabile din Regiunea Brandenburg în Regiunea “Centru”. De asemenea, va fi elaborată o strategie regională pentru utilizarea energiilor regenerabile şi vor fi create clustere de cercetare, cu sprijinul partenerilor din Brandenburg şi ai celor din Regiunea “Centru”.
Proiectul “RenERg EuReg” este o iniţiativă partenerială de anvergură inter-regională. Printre partenerii coordonaţi de către ADR “Centru” se regăsesc instituţii publice, institute de cercetare şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Acest proiect a apărut ca o necesitate pentru promovarea utilizării energiilor regenerabile şi a informaţiilor specifice din acest domeniu, atât pentru publicul larg, cât şi pentru mediul de afaceri. Prin acest proiect se urmăreşte aducerea beneficiilor cercetării de specialitate mai aproape de mediul de afaceri, prin dezvoltarea unor strânse legături între institutele de cercetare, autorităţi locale şi societăţi comerciale.
Un alt obiectiv al proiectului este realizarea unui set de analize regionale, care au scopul de a evidenţia potenţialul resurselor regenerabile din cele două regiuni şi contextul în care se plasează acestea, faţă de capacitatea de inovare a firmelor, infrastructura de cercetare şi sursele de finanţare ale acestui proiect.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Campanie împotriva consumului de alcool la volan
Stirea urmatoare: Militarii răniţi în Afganistan au fost decoraţi »
px

Stiri Asemanatoare

» Alba: Cercetat pentru oferirea de alimente, în scop electoral
» Criza amână proiectul Palas
» Alba: Peste o sută de preşedinţi, vicepreşedinţi şi membri, înlocuiţi
» Alba: Primele sesizări depuse la Biroul Electoral de Circumscripţie
» Alba:Recompensă pentru mărturii privind distrugerea afişelor electorale
» Bacalaureat 2008 – Alba: Nici un elev respins la română şi maghiară
» Proiecte importante discutate, la Beijing, de preşedintele Senatului şi omologul său chinez
» PMB nu va aviza niciun proiect mai înalt de 45 de metri până la efectuarea unui
» Senatorii au adoptat proiectul PC privind anularea taxei de primă înmatriculare
» Proiectul Transcentral Urban Bucuresti a tras linia de start

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox