Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
Stire din Social publicata in 14 Mar 2008.

Liderul sindical Nicolae Pavelescu a anunţat, vineri, că greva de avertisment de două ore de la Automobile Dacia s-a încheiat fără incidente majore, transmite corespondentul ROMPRES.
“Greva a decurs în condiţii bune, prezenţa a fost mai mare decât m-am aşteptat, de peste 80% din numărul salariaţilor. Incidente am avut câteva, dar minore, unul mai delicat în zona de transmisii, unde s-a încercat aducerea muncitorilor din schimbul al doilea pentru a-i înlocui pe cei aflaţi în grevă”, a declarat Pavelescu.
Liderul sindical a precizat că aşteaptă o reacţie din partea patronatului, pentru a putea relua negocierile înainte de declanşarea grevei generale.
Peste 4.000 de angajaţi de la Automobile Dacia din Mioveni au participat, vineri, la greva de avertisment, în urma eşuării negocierilor salariale purtate cu patronatul.
Greva de avertisment, la care au luat parte salariaţii din primul schimb, a început la ora 13,00 şi s-a încheiat la ora 15,00.
În urma negocierilor din ultimele săptămâni, mediate de Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Argeş, patronatul nu a acceptat decât una din cele 14 revendicări înaintate de sindicalişti, respectiv o creştere salarială de aproape 10%.
Sindicatele au solicitat, printre altele, o creştere salarială în sumă fixă de 550 de lei, acordată remuneraţiei în două tranşe, precum şi majorarea primelor acordate de Paşte şi Crăciun.
Reprezentanţii sindicatelor au anunţat că, dacă revendicările nu le vor fi acceptate, pe 24 martie va fi declanşată o grevă generală pe termen nelimitat.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, a constatat că în casele de cultură funcţionează sexi-baruri
Stirea urmatoare: România a susţinut la Consiliul European Proiectul Nabucco »
px

Stiri Asemanatoare

» Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă
» Continuarea grevei este ilegală, spun administratorii Automobile Dacia
» Sindicaliştii de la Dacia au intrat în grevă generală
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Grevă generală la fabrica de bere din Blaj
» Grevă generală la Dacia
» Preşedintele sindicatelor din cercetare, în greva foamei în faţa Palatului Cotroceni
» Zeci de mii de funcţionari publici au întrerupt lucrul
» Grevă japoneză a funcţionarilor publici
» Dacia: 3,5 milioane de maşini în 41 de ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox