Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nicolăescu a deschis lucrările Congresului Naţional de Diabet
Stire din Social publicata in 26 May 2008.

Ministrul Sănătăţii Publice (MSP), Eugen Nicolăescu, a deschis duminică la Sinaia lucrările celui de-al XXXIV-lea Congres Naţional de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice, transmite corespondentul ROMPRES.
Ministrul Nicolăescu a declarat că anul viitor MSP va lansa în premieră o campanie de informare a populaţiei despre factorii de risc privind mai multe patologii cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare şi cancerul.
Campania va fi axată pe factorii de risc comuni pentru aceste boli: comportamentul alimentar defectuos şi sedentarismul.
Ministrul Nicolăescu le-a transmis celor peste 400 de specialişti prezenţi la Congres că îi aşteaptă la minister cu propuneri şi proiecte care pot fi finanţate în cadrul politicilor de sănătate.
Eugen Nicolăescu a mai afirmat că aşteaptă de la Colegiul Medicilor elaborarea de ghiduri profesionale şi protocoale terapeutice pentru ca propunerile specialiştilor să se concretizeze în politici de sănătate finanţate de minister.
În ceea ce priveşte diabetul nu există restricţii, ministerul finanţând tot ceea ce a propus comisia de specialitate, a precizat ministrul.
Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa ca la încheierea mandatului să lase în minister realizate trei programe naţionale făcute după cele mai exigente criterii care să mulţumească într-un grad ridicat pacienţii, este vorba despre HIV/SIDA, oncologie şi diabet.
În deschiderea Congresului Naţional de Diabet care se desfăşoară la Sinaia a fost decernat şi marele premiu pentru 2008 din partea Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
Preşedintele acestei societăţi, prof.dr. Viorel Şerban, a anunţat că premiul a fost obţinut de către conferenţiarul doctor Maria Moţa, cunoscut cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Congresul se desfăşoară în perioada 25-28 mai, iar în cadrul lucrărilor acestuia vor susţine conferinţe 13 specialişti în domeniu din Marea Britanie, Italia, Germania, Austria, Olanda, Finlanda şi Danemarca.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ziua mondială a Africii, sărbătorită printr-un marş-paradă la Bucureşti
Stirea urmatoare: Viorel Dănacu: Masoneria română s-a maturizat »
px

Stiri Asemanatoare

» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox