Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Preşedintele sindicatelor din cercetare, în greva foamei în faţa Palatului Cotroceni
Stire din Social publicata in 10 Mar 2008.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Cercetare, Radu Minea, aflat, luni, în greva foamei în faţa intrării principale a Palatului Cotroceni, a declarat pentru ROMPRES că va protesta cel puţin până miercuri, când alături de sindicaliştii din cercetare va picheta sediile Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, cât şi sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
Radu Minea a precizat că gestul său este unul “personal” şi că este cauzat de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu i-a dat “în patru ani de zile” niciun răspuns la solicitările de a se întâlni şi a discuta despre cercetare. ” De patru ani de zile încerc să vorbesc cu preşedintele şi nu am primit niciun răspuns, nici măcar unul negativ”, a spus sindicalistul.
“Voi sta în greva foamei atât cât este nevoie, până mă va vedea domnul preşedinte şi va dori să vorbim. Este decizia dânsului dacă va accepta acest lucru. Protestez pentru încălcarea Cartei europene a cercetării. Este o adevărată vânătoare a sindicaliştilor. În 1989 speram ca nepoţii mei să nu mai vadă faţa hâdă a nomenclaturii. Vreau să atrag atenţia opiniei publice asupra faptului că oameni care conduceau ţara înainte de 1989 conduc şi acum ei sau urmaşi de-ai lor”, a declarat sindicalistul.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Cercetare a acuzat faptul că banii alocaţi cercetării “se deturnează către alte scopuri de ani buni”. “Ştiu unde se duc banii. Mulţi se duc pe criterii clientelare, pe grupuri de interese către universităţi. Am câteva documente care să poată demonstra cum se cheltuie banii”, a spus sindicalistul.
Radu Minea a afirmat că protestul său în faţa Palatului Cotroceni poate continua şi după ziua de miercuri când alături de sindicaliştii din cercetare va picheta sediul ANCS şi sediul MECT.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sute de hectare de terenuri agricole sunt sub ape
Stirea urmatoare: Cartofi infestaţi, din import, pe masa consumatorilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Modul românesc de observaţii astronomice amplasat în Groenlanda
» Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă
» Continuarea grevei este ilegală, spun administratorii Automobile Dacia
» Grevă generală la fabrica de bere din Blaj
» Sindicaliştii de la Dacia au intrat în grevă generală
» Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
» Cinci români pleacă în expediţie la Polul Nord
» Zeci de mii de funcţionari publici au întrerupt lucrul
» Grevă japoneză a funcţionarilor publici

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox