Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sindicaliştii de la Dacia ies din nou în stradă
Stire din Social publicata in 07 Apr 2008.

Reprezentanţii sindicatelor de la Automobile Dacia au anunţat, luni, organizarea unui nou miting de protest pentru joi, la Piteşti, transmite corespondentul ROMPRES.
Mitingul de protest se va desfăşura în Piaţa Vasile Milea, între orele 10,00-14,00, la acţiune urmând să participe toţi greviştii, precum şi reprezentanţii altor sindicate care se vor solidariza cu ei, se arată într-un comunicat al Sindicatului Automobile Dacia.
În acelaşi comunicat, sindicaliştii solicită, în numele greviştilor, “reprezentanţilor partidului de guvernământ, în speţă Partidului Naţional Liberal, să se abţină de la a mai face comentarii ostile referitoare la greva salariaţilor de la Automobile Dacia”.
“Considerăm că declaraţiile exprimate de reprezentanţii partidului de guvernământ pot influenţa actul de justiţie în dosarul care are termen de judecată data de 9 aprilie 2008″, se mai arată în comunicat.
Întrebat despre ce declaraţii este vorba, liderul sindical Nicolae Pavelescu a spus că se referă la declaraţiile făcute de primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu la Drobeta-Turnu Severin.
Tăriceanu a afirmat, pe 27 martie, la Drobeta-Turnu Severin, că înţelege dorinţa salariaţilor de a avea venituri mai mari, dar că “întreprinderile pot să îşi permită majorări de salarii care să nu le pericliteze rezultatele economice şi financiare”.
Greva generală de la societatea Automobile Dacia a intrat luni în a treia săptămână, fără ca administraţia şi sindicatele să se apropie de încheierea unui acord.
Negocierile dintre cele două părţi au fost sistate miercuri, 2 aprilie, când administraţia a decis să condiţioneze purtarea oricăror discuţii de reluarea lucrului. Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce Tribunalul Argeş a amânat pentru a doua oară judecarea cererii patronatului de la Dacia privind declararea grevei ilegale.
Solicitarea administraţiei va fi luată din nou în discuţie de magistraţii Tribunalului Argeş miercuri, 9 aprilie.
Sindicaliştii de la Automobile Dacia au intrat în grevă generală pe 24 martie, pe durată nedeterminată, încheierea protestului fiind condiţionată de acceptarea de către patronatul francez a solicitărilor formulate de salariaţi, în principal creşterea salariilor cu 550 de lei.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Lecţii împotriva graffiti, la clasa a IV-a
Stirea urmatoare: Proiect educaţional pentru 350 de copii ai stăzii »
px

Stiri Asemanatoare

» Continuarea grevei este ilegală, spun administratorii Automobile Dacia
» Sindicaliştii de la Dacia au intrat în grevă generală
» Greva de la Dacia s-a încheiat fără incidente majore
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Grevă generală la fabrica de bere din Blaj
» Grevă generală la Dacia
» Preşedintele sindicatelor din cercetare, în greva foamei în faţa Palatului Cotroceni
» Zeci de mii de funcţionari publici au întrerupt lucrul
» Grevă japoneză a funcţionarilor publici
» Dacia: 3,5 milioane de maşini în 41 de ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox