Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Unitate de urgenţe neurovasculare la Spitalul Universitar
Stire din Social publicata in 27 May 2008.

O unitate de urgenţe neurologice a fost inaugurată, luni, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Unitatea de urgenţe neurologice permite un diagnostic corect, rapid şi monitorizarea funcţiilor biologice ale pacienţilor cu accident vascular cerebral. Unitatea dispune de zece paturi, toate monitorizate şi o secţie centrală unde se face supravegherea bolnavilor internaţi.
Ministrul Eugen Nicolăescu a subliniat că beneficiile sunt foarte mari pentru bolnavi, dar şi pentru sistem pentru că scade perioada de spitalizare şi reduce semnificativ costurile în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor.
Nicolăescu a mai spus că accidentul vascular cerebral reprezintă o cauză o importantă de mortalitate şi pentru acesta trebuie inclus într-un program naţional de sănătate. El a adăugat că la Spitalul Universitar se va dezvolta un program pilot în acest sens, care să fie finanţat de Ministerul Sănătăţii şi care poate începe încă din toamna acestui an.
Investiţia pentru această unitate a fost de 8,3 milioane lei, din care 7,2 milioane reprezintă investiţia în unitatea de urgenţă şi peste un milion pentru angiograf. Banii au fost daţi de Ministerul Sănătăţii pe baza proiectului făcut de specialiştii din spital.
Ministrul s-a mai referit şi la alte investiţii în spital, din 2006 până în 2007, pentru consolidare pentru care s-au alocat 31,1 milioane lei.
Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că vor mai fi alte două spitale de urgenţă, care să funcţioneze după toate standardele.
La rândul său, managerul spitalului, conf. dr. Gheorghe Iana, a declarat că inaugurarea unităţii de urgenţă aduce multe speranţe celor bolnavi pentru că dacă se intervine în primele 3-6 ore în cazul accidentului vascular cerebral pacienţii pot avea şansă de supravieţuire.
Referindu-se la angiograful pus în funcţiune, prof. Iana a menţionat că este cel mai performant din România şi printre puţinele din Europa. El a explicat că acesta permite o vizualizare biplană a organelor care sunt explorate, fiind utilizat în chirurgia endovasculară. Aparatul permite intervenţii pe orice suprafaţă intens vascularizată. Noul aparat reduce durata de expunere, fiind bipolar şi având achiziţie de tip digital.
Prof. dr. Ovidiu Bajenaru, şeful clinicii de neurologie, a explicat că un pacient diagnosticat cu accident vascular cerebral are o şansă suplimentară dacă este diagnosticat corect subliniind că unitatea, pentru a fi completă, ar trebui să aibă şi tratament cu fibrinolitice, respectiv substanţa care dizolvă un cheag de sânge. El a accentuat asupra faptului că nu toţi pacienţii se pretează injectării cu fibrinolitice, existând criterii medicale pentru asta.
Prof. dr. Ovidiu Bajenaru a explicat că până la ajungerea la spital este importantă îngrijirea prespitalicească, iar pacientul să vină la spital la primele semne. El a precizat că aproximativ 10% din pacienţii cu accident vascular cerebral ar putea beneficia de fibrinoliză.
În ceea ce priveşte monitorizarea, specialistul a spus că aceasta este importantă pentru a urmări parametrii biologici ai pacientului care suferă frecvent modificări.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Părinţii nu sunt obligaţi să dea bani pentru modernizarea şi întreţinerea clasei
Stirea urmatoare: Pronunţarea în dosarul FNI, amânată pentru 11 iunie »
px

Stiri Asemanatoare

» Personal insuficient pentru medicina de urgenţă
» Sistemul integrat 112
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2021 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox