Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

CNA atenţionează televiziunile
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Consiliul Naţional al Audiovizualului atenţionează posturile de televiziune să nu folosească imaginea candidaţilor în spoturile electorale fără acordul prealabil al acestora.

Membrii Consiliului au decis, joi, să trimită o scrisoare de atenţionare posturilor de televiziune, care trebuie să respecte dreptul persoanelor la propria imagine, luând ca reper un spot de publicitate electorală difuzat de Antena 3, în care a fost folosită, în sens negativ, imaginea Ancăi Constantinescu, candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Postul de televiziune a difuzat pe 12 noiembrie, la orele 10,54 şi 19,37, un spot electoral pentru Daniela Popa – candidat al Alianţei PSD+PC – care începe cu o secvenţă în care este folosită, în sens negativ, imaginea candidatului PD-L Anca Constantinescu, ce rosteşte în Parlament: ‘Ciocu mic la ei, nu la noi, că suntem la putere acum!’. Urmează o secvenţă barată cu ‘x’, în care era o mulţime cu baloane portocalii, iar apoi spotul continuă cu mesajul ‘Alegătorule, acum tu eşti la putere! Alege pentru tine Popa Daniela, deputat Bucureşti, colegiul 19 (…)’.

De asemenea, CNA a decis să recomande postului Antena 3 să difuzeze spoturile de promovare a candidaţilor numai în emisiunile destinate campaniei electorale, pentru a fi asociate ca fiind electorale.

Decizia de a trimite o scrisoare în acest sens a fost adoptată de membrii CNA după ce au fost constatate două abateri în ştirile de la orele 10,00 şi 11,00 de pe 12 noiembrie, când au fost difuzate spoturi electorale după grupajele publicitare comerciale şi nu în cadrul emisiunilor electorale.

Postul a fost sancţionat, pe 10 noiembrie, cu somaţie publică pe baza Deciziei 792 din 30 septembrie privind campania electorală în audiovizual pentru difuzarea unor spoturi electorale în alte emisiuni decât cele electorale.

La acea dată s-a observat că spotul Fundaţiei Voiculescu este difuzat în publicitatea comercială, deşi fusese interzis în şedinţa din 4 noiembrie întrucât contravine articolului 9 din Decizia nr. 792 din 30 septembrie 2008 privind campania electorală în audiovizual, potrivit căruia ‘în perioada campaniei electorale candidaţii au acces la posturile publice şi private de radio şi televiziune, inclusiv la cele prin cablu, numai în emisiunile prevăzute la art. 8 din decizie’.

Tot pe 10 noiembrie, la Antena 3, au fost înregistrate mai multe cazuri în care au fost difuzate spoturi electorale în afara spaţiului alocat emisiunilor electorale. Astfel, pasaje din emisiunea ‘Ştirea Zilei’, unde a fost invitat preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care a vorbit pe diverse teme politice, cum ar fi ‘dosarul Flota’, au fost reluate în emisiunile de ştiri. O altă abatere a fost înregistrată la Antena 3, la un grupaj de ştiri, unde a fost prezentată o ştire despre producerea mezelurilor la fabrica Angst, în care apare şi patronul Sorin Minea, candidat din partea PNL la alegerile parlamentare. Potrivit Consiliului, ştirea nu a fost încadrată în grupajul de promovare electorală.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « B1TV amendat de CNA pentru emisiunea ‘Alege naşul’
Stirea urmatoare: Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele »
px

Stiri Asemanatoare

» B1TV amendat de CNA pentru emisiunea ‘Alege naşul’
» Antena 1 şi 3 şi Realitatea TV somate de CNA pentru nerespectarea pluralismului
» CNA: Este interzisă difuzarea sondajelor cu 48 de ore înaintea alegerilor
» CNA cere BEM situaţii concrete de folosire a siglei PD-L de către PSD+PC
» Patru posturi locale, somate de CNA
» CNA atrage atenţia TVR că nu difuzează ştiri electorale proprii
» CNA somează Realitatea TV să oprească spotul ‘Lista candidaţilor pătaţi’
» CNA atenţionează postul Realitatea
» CNA: Televiziunile trebuie să marcheze emisiunile de promovare contra-cost
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox