Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

C. V. Tudor a depus plângere la poliţie împotriva unor fotoreporteri
Stire din Justitie publicata in 13 Apr 2008.

Preşedintele Partidului România Mare, senatorul Corneliu Vadim Tudor, a depus plângere la poliţie împotriva a doi fotoreporteri, pe motiv că aceştia i-au încălcat, vineri noaptea, dreptul la intimitate, filmându-l şi fotografiindu-l fără acordul său în timp ce ieşea dintr-un restaurant.
Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Capitalei, Dispeceratul 112 a fost sesizat, la ora 22,59, că în faţa unui restaurant din sectorul 5 a fost agresat un jurnalist.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei 17 Poliţie, agenţii de siguranţă publică constatând că în faţa restaurantului respectiv se afla parcat un autoturism marca Seat Leon, de culoare gri, înmatriculat în Bucureşti, în interiorul căruia se aflau doi bărbaţi.
În jurul autoturismului se aflau şase-şapte persoane, printre acestea fiind şi senatorul Corneliu Vadim Tudor.
La apariţia poliţiştilor, preşedintele PRM a relatat oamenilor legii că cei doi ziarişti i-au încălcat dreptul la intimitate, în sensul că a fost filmat şi fotografiat fără acordul său în timp ce ieşea din restaurantul unde luase masa.
La solicitarea poliţiştilor, ocupaţii autoturismului menţionat au refuzat să se legitimeze, afirmând doar că sunt fotoreporteri speciali ai unui cotidian central şi că, în timp ce-şi exercitau atribuţiile de serviciu, au fost abordaţi de senator, care le-a reproşat că îl fotografiază fără acordul său, încălcându-i dreptul la imagine şi la viaţa privată.
Totodată, poliţiştilor le-a fost predată, de către o persoană care îl însoţea pe preşedintele PRM, o cameră foto digitală despre care s-a afirmat că aparţine fotoreporterilor şi a fost folosită de aceştia pentru a fotografia grupul din care făcea parte Corneliu Vadim Tudor. În acelaşi timp, s-a precizat că obiectul în cauză le-a fost luat jurnaliştilor în scopul de a şterge fotografiile executate cu acesta.
Toţi cei implicaţi în incident au fost conduşi la Secţia 17 Poliţie, pentru audieri, iar Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere împotriva celor doi fotoreporteri pentru încălcarea dreptului la imagine şi la viaţă privată.
Fotoreporterii au refuzat să dea declaraţii cu privire la eveniment şi nici nu au depus vreo plângere scrisă de natură penală, cu excepţia câtorva afirmaţii legate de incident. De asemenea, aceştia vor putea face reclamaţie după consultarea unui apărător şi a conducerii ziarului la care lucrează.
Totodată, jurnaliştilor le-a fost restituită camera foto digitală, fără deteriorări şi fără ca din memoria aparatului să fie şterse fotografiile executate în acea seară.
Cercetările sunt continuate de Secţia 17 Poliţie pentru stabilirea şi lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la finalizare urmând a fi propusă soluţia prevăzută de lege.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tăriceanu: Partidele politice ne oferă un teatru de marionete
Stirea urmatoare: Botoşani: Maşini radiate în Germania şi Elveţia, cu documente originale în România »
px

Stiri Asemanatoare

» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Cosmin Olăroiu, dat în consemn cu anunţare la frontieră de procurorii DIICOT
» Pronunţarea în recursul privind Legea revendicării imobilelor, amânată

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox