Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Miron Cozma rămâne cu 10.000 de euro despăgubiri
Stire din Justitie publicata in 23 Feb 2008.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, apelul lui Miron Cozma, la decizia Tribunalului Bucureşti care a decis ca acesta să primească de la statul român 10.000 de euro despăgubiri pentru că a fost ţinut ilegal 178 de zile în închisoare, în perioada decembrie 2004 – iunie 2005. Cozma poate ataca cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti, ce va fi judecat la instanţa supremă. La termenul din 15 februarie, Parchetul a cerut instanţei acordarea unei sume mai mici şi a invocat faptul că Miron Cozma nu a reuşit să depună la dosar dovezi privind prejudiciul ce i-ar fi fost provocat în acea perioadă de detenţie. La intrarea în sala de judecată, Miron Cozma s-a plâns că nu are bani nici pentru a-şi organiza nunta şi că nu are un loc de muncă. El a mai spus că intenţionează să deschidă o firmă prin intermediul căreia să trimită mineri români în Australia, unde vor primi salarii foarte mari, deoarece acolo este nevoie de astfel de forţă de muncă.
Cozma a declarat, la ieşirea din sală, că suma de patru milioane de euro pe care o cere este “derizorie” având în vedere condiţiile de detenţie din România. În opinia fostului lider al minerilor, cea mai mare realizare o reprezintă faptul că s-a recunoscut că “Miron Cozma a fost închis pe nedrept”, făcând referire la decizia tribunalului. Întrebat dacă i se pare corect ca banii ceruţi drept despăgubire să fie plătiţi din bugetul de stat, Cozma a spus că “vinovaţii” ar trebui să plătească aceşti bani. Pe 16 aprilie 2007, Tribunalul Bucureşti a decis ca Miron Cozma să primească de la statul român 10.000 de euro despăgubiri pentru că a fost ţinut ilegal 178 de zile în închisoare, în perioada decembrie 2004 – iunie 2005. În cererea de chemare în judecată, Miron Cozma solicitase patru milioane de euro, deci s-a declarat nemulţumit de suma primită şi a făcut apel. Pe 15 decembrie 2004, cu câteva zile înainte de expirarea mandatului său, fostul preşedinte al României Ion Iliescu a semnat un decret prin care îl graţia pe Cozma, pentru cei 18 ani de închisoare la care fusese condamnat pentru subminarea puterii de stat în timpul mineriadei din septembrie 1991. Graţierea lui Miron Cozma a stârnit numeroase critici în rândul liderilor politici şi al societăţii civile. La presiunea opiniei publice, fostul preşedinte a revocat decretul de graţiere pe 17 decembrie 2004. Cozma, care fusese pus în libertate, a fost reţinut în aceeaşi zi, în apropierea vilei sale din Timişoara şi reîncarcerat. Miron Cozma a acţionat în judecată Administraţia Prezidenţială, iar pe 14 iunie 2005, Judecătoria Craiova a hotărât punerea imediată în libertate a acestuia, apreciind că nu se impunea revocarea decretului de graţiere. Cozma nu a stat mult în libertate, pe 28 septembrie 2005 fiind condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 10 ani de închisoare în dosarul mineriadei de la Costeşti. Pe 2 decembrie 2007, Miron Cozma a ieşit din închisoare, terminând de ispăşit cei 10 ani de detenţie primiţi pentru mineriada de la Costeşti din 1999.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Eugen Nicolăescu: Farmaciştii mint şi manipulează populaţia
Stirea urmatoare: Dosarul fostului director al CFR va fi judecat de un complet specializat »
px

Stiri Asemanatoare

» 4.000.000 $ despagubiri pentru sănătatea copilului. Cazul unei românce din Canada
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Cosmin Olăroiu, dat în consemn cu anunţare la frontieră de procurorii DIICOT

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox