Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nicolae Mischie a venit la DNA în calitate de martor
Stire din Justitie publicata in 29 Feb 2008.

Nicolae Mischie s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat de procurori.
La intrare în sediul DNA Nicolae Mischie a spus că a venit să dea o declaraţie în calitate de martor într-un dosar privind Romsilva.
Procurorii anticorupţie au dispus, pe 1 martie 2006, trimiterea în judecată a lui Ion Dumitru, fostul director general – manager al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, în prezent deputat, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave în scopul obţinerii unui avantaj patrimonial.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Dumitru Bunea, Mihai Daia, Constantin Corduneanu, Elena Dumitru, Mirel Dumitrache, Sorin Vintilă şi Septimiu Voicu, toţi foşti membri ai comisiei de licitaţie din regia Romsilva, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
Potrivit DNA, în perioada august-decembrie 2004, comisia de licitaţie numită de Ion Dumitru, cu susţinerea şi implicarea acestuia, a atribuit 8 contracte de achiziţie publică în valoare totală de 116 miliarde lei vechi unui număr de 4 firme controlate de omul de afaceri Alfred Florea (SC Alca Hunting Com SRL, SC Romarmy SRL, SC Express Trading SRL şi SC Romtextil Com SRL) în condiţiile în care respectivele firme achiziţionaseră bunurile care făceau obiectul contractului cu numai 16 miliarde de lei vechi. Contractele constau în furnizare de produse cum ar fi armament, echipament de lucru şi accesorii de vânătoare.
Astfel, pentru unele bunuri s-a ajuns la practicarea unor adaosuri comerciale de aproape 20.000%, cum s-a întâmplat, de pildă, în cazul achiziţionării unor ace de cravată. A reieşit, de asemenea, că a fost achiziţionată muniţie pentru care în România nu există armament.
Din probele administrate reiese că procedurile pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică au fost iniţiate fără autorizaţiile, avizele şi aprobările legale. În plus, lipsesc documentele care să justifice necesitatea achiziţiei, iar direcţiile silvice din subordinea Regiei afirmă că nu au cerut bunurile respective.
Prejudiciul adus Regiei Romsilva este de peste 100 miliarde lei – aproximativ 3.000.000 euro -, constând în bunuri care fie nu erau necesare, fie erau supraevaluate.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Mehedinti:Furt de indicatoarte rutiere pe DN6
Stirea urmatoare: Campionat internaţional de gătit în aer liber, la Azuga »
px

Stiri Asemanatoare

» Romsilva scoate pe piaţă peste 104.000 brazi
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Cosmin Olăroiu, dat în consemn cu anunţare la frontieră de procurorii DIICOT

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox