Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

PE îndeamnă petiţionarii români să continue lupta împotriva taxei auto pentru maşinile second-hand
Stire din Politica publicata in 27 Jun 2008.

Eurodeputatul britanic Michael Cashman (PSE), membru al Comisiei de petiţii a Parlamentului European (PETI), i-a felicitat, joi, la Bucureşti, pe reprezentanţii Automobil Clubului Român (ACR) pentru că au reuşit să oblige Guvernul României să modifice legislaţia referitoare la taxa auto pentru maşinile second-hand şi i-a îndemnat să continue lupta până când vor obţine ceea ce doresc.
Parlamentarul european a afirmat că membrii Comisiei de petiţii vor analiza elementele de noutate pe care le aduce Ordonanţa de Urgenţă 50/2008 emisă de Executivul de la Bucureşti şi măsura în care prevederile ei respectă sau nu legislaţia europeană.
Aflată la Bucureşti, delegaţia Comisiei PETI s-a întâlnit cu reprezentanţi ai ACR, precum şi cu mai mulţi petiţionari care nu sunt de acord cu OUG 50/2008, apreciind că ea nu reprezintă un act reparatoriu, aşa cum pretinde Guvernul României.
Petiţionarii au susţinut că noul act normativ încearcă de fapt să repare neajunsurile create de Guvernul României prin instituirea taxei auto obligatorii pentru achiziţionarea maşinilor la mâna a doua, că nu stabileşte un termen limită până la care cetăţenii care au apucat să plătească această taxă îşi vor primi banii înapoi şi stipulează că vor beneficia de restituirea banilor doar persoanele care nu au datorii la stat.
“Noul act normativ urmăreşte, după cum susţine Guvernul, să protejeze mediul înconjurător, dar în realitate scopul lui este crearea unei subvenţii pentru producătorii şi distribuitorii de autoturisme noi”, a afirmat preşedintele Comisiei juridice a ACR, Horaţiu Mărgoi, adăugând că, în baza ordonanţei, din sumele încasate din plata taxei se va alcătui un fond din care vor fi daţi bani persoanelor care doresc să-şi caseze maşinile vechi şi poluante, cu condiţia să-şi achiziţioneze un autoturism nou.
“Una dintre realităţile vieţii este aceea că ceea ce statul ia, cu greu mai poate fi convins să dea înapoi’, a remarcat Michael Cashman. El a subliniat că procedura de încălcare de către România a legislaţiei comunitare (procedura de infringement) iniţiată de Comisia Europeană nu a fost oprită, ci doar suspendată temporar şi că executivul comunitar va examina dacă noul act normativ emis de Guvernul României respectă sau nu prevederile legislaţiei Uniunii Europene.
El a adăugat că parlamentarii europeni vor păstra petiţia deschisă şi vor exercita presiuni asupra Comisiei Europene să pună la dispoziţia PE analiza referitoare la OUG 50/2008, “analiză pe care noi o vom accepta sau nu, pentru că PE este interesat să cunoască poziţia petiţionarilor referitoare la efectele noii legislaţii”.
O delegaţie a Comisiei de petiţii din legislativul european efectuează o vizită în România, în perioada 26-27 iunie, prilej cu care s-a întâlnit cu o parte din petiţionari şi a avut ocazia să se informeze direct în legătură cu problemele cetăţenilor. Printre problemele aduse în discuţie de aceştia se numără impactul negativ al proiectului de construcţie a unui imobil comercial în apropierea Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucureşti şi discriminarea practicată la adresa IMM-urilor în ceea ce priveşte condiţiile de accesare a granturilor în cadrul PHARE Asistenţă Tehnică.
De asemenea, deputaţii europeni au avut un schimb de puncte de vedere cu parlamentarii români din comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Deputaţii europeni s-au întâlnit şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi Ministerului Mediului, dat fiind că multe dintre petiţiile primite din România se referă la chestiuni ce ţin de funcţionarea sistemului de justiţie, piaţa internă şi protecţia mediului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « “Noaptea Devoratorilor de Publicitate”, la Sala Polivalentă
Stirea urmatoare: Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă »
px

Stiri Asemanatoare

» Senatorii resping taxa de poluare a guvernului
» Comisia de petiţii a PE vine la Bucureşti pentru taxa de primă înmatriculare
» Senatorii au adoptat proiectul PC privind anularea taxei de primă înmatriculare
» Turcan: Guvernul să restituie banii din taxa auto
» Taxa pentru prima înmatriculare, restituită în 90 de zile de la solicitare
» Guvernul discută luni noua formulă a taxei auto
» Premierul interpelat de un cetăţean pe tema taxei auto
» Stolojan:OUG privind taxa auto protejeză importatorii de maşini
» Formula taxei de poluare auto va intra în audiere publică
» Stolojan: Taxa de primă înmatriculare răspunde unor interese de grup

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox