Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Pregătirile pentru Summitul NATO sunt în grafic
Stire din Politica publicata in 15 Feb 2008.

Pregătirile pentru organizarea Summitului NATO de la Bucureşti sunt în grafic, a fost concluzia întâlnirii care a avut loc joi la Palatul Victoria, sub conducerea premierului Călin Popescu-Tăriceanu.
“Pregătirile au avansat semnificativ şi activităţile stabilite sunt în grafic”, a afirmat, la finalul reuniunii, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Victor Micula, coordonatorul acţiunilor de organizare a Summitului.
În cadrul întâlnirii, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a reiterat faptul că reuniunea la nivel înalt a Alianţei de la Bucureşti este importantă nu doar pentru NATO, ci şi pentru România, fiind cel mai semnificativ eveniment internaţional organizat de ţara noastră până în prezent.
Cu acest prilej, Victor Micula i-a informat pe responsabilii din cadrul instituţiilor implicate în organizarea evenimentului că la discuţiile din Consiliul Nord Atlantic s-au aprobat formatele de lucru ale Summitului de la Bucureşti, care includ o reuniune formală a şefilor de stat şi/sau guvern din statele membre, precum şi reuniuni ale Comisiilor NATO – Ucraina şi NATO – Rusia.
Summitul va fi precedat de o serie de evenimente – seminarii, conferinţe, expoziţii, precum şi Forumul Transatlantic (1-3 aprilie), Summitul Tineretului, eveniment la care vor participa tineri din ţările NATO (3 – 5 aprilie), expoziţiile NATO (una publică, prezentată în perioada premergătoare evenimentului şi una dedicată delegaţiilor, care va fi prezentată în timpul Summitului NATO).
La reuniunea Alianţei Nord-Atlantice de la Bucureşti, al XX-lea din istoria NATO, vor participa oficiali din statele membre, din statele partenere, din alte state contributoare la operaţiunea ISAF din Afganistan, reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale, ai mediilor academice şi de presă, participanţi la evenimentele de diplomaţie publică organizate în contextul summitului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Preşedintele Comitetului Militar al UE vizitează România
Stirea urmatoare: Taxa auto a iscat o campanie violentă de instigare la nesupunere civică »
px

Stiri Asemanatoare

» Secretariatul NATO îşi deschide în martie birouri la Palatul Parlamentului
» Cheltuielile de protocol la summit-ul NATO vor fi dublate şi triplate
» Geoană: Acordurile bilaterale cu Rusia – “o greşeală profundă”
» George W. Bush: Rusia nu este duşmanul nostru
» Summit-ul de la Bucureşti, fără precedent
» Cod galben de alertă teroristă
» George W. Bush soseşte astăzi în România
» La Bucureşti, Putin vrea să vadă sfârşitul extinderii NATO spre spaţiul ex-sovietic
» Băsescu: Suntem în măsură să garantăm securitatea Summitului NATO
» Paradă de modă pentru soţiile demnitarilor veniţi la summit

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox