Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Taxa de monta, ridiculizata de stapanii de caini
Stire din Social publicata in 26 Jan 2008.

Taxa de montă pentru patrupede este ridiculizată de stăpânii câinilor din Timişoara, care spun că se aleg cu o grijă în plus să-şi păzească animalele de rasă pentru a nu se împerechea cu maidanezii de sub balcon, transmite corespondentul ROMPRES.
Preşedintele Asociaţiei Chinologice Timiş, Daniela Radu, a declarat vineri, pentru ROMPRES, că membrii organizaţiei nu au fost consultaţi de iniţiatorii legii, iar unele dintre prevederile proiectului de lege lasă loc interpretărilor.
“Asociaţia Chinologică Română are un regulament de creştere care contravine normelor prezentului proiect. Singura logică a proiectului de lege este, probabil, să aducă bani la buget”, spune Daniela Radu.
Ea a afirmat că toate prevederile acestui proiect de lege vizează câinii fără stăpân şi ar trebui să se facă o delimitare între taxa de montă ce trebuie achitată pentru câinii fără stăpân, proprietarii de câini metişi şi proprietarii câinilor de rasă.
În ceea ce priveşte achitarea taxei anuale de împerechere, maidanezii ar trebui să fie excluşi din discuţie deoarece aceştia trebuie sterilizaţi după ce intră în captivitate, iar impunerea acestei taxe nu e justificată.
În Timişoara au fost identificaţi recent peste 33.000 de câini, dintre care aproape 10.000 sunt câini de curte, iar 6.200 sunt înscrişi în asociaţiile chinologice. Alte 10.000 de patrupede sunt îngrijite de asociaţiile de locatari, care îi şi hrănesc, în jur de 5.000 sunt adăpostiţi şi întreţinuţi de firme, iar circa 10.000 de câini sunt consideraţi maidanezi.
Amenzile pe care stăpânii câinilor de companie le-ar putea primi, dacă animalele rămân gestante după o împerechere care contravine legii, sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.Proiectul legislativ a trecut de Senat, iar în prezent se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

itbox a initiat un sondaj de opinie cu privire la aceasta taxa la care puteti participa aici: sondaj taxa monta

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Proiect de lege pentru spaga în sistemul sanitar
Stirea urmatoare: Premiera filmului “Supravietuitorul” al lui Sergiu Nicolaescu, reprogramata »
px

Stiri Asemanatoare

» Olandezii vor adopta câini din Slatina
» Administraţia timişoreană nu renunţă la proiectul metropolitan
» Timiş: Băsescu a obţinut peste 40% din voturi
» Taxa pe sex
» Taxa de primă înmatriculare se discută după 15 ianuarie
» UE ar putea taxa dispozitivele tip smartphone
» Timiş: Contractul cu Timişoara refuzat de mulţi candidaţi
» Buletin electoral PSD Timiş
» Timiş: Carmina Burana la Aeroportul Internaţional
» Socialiştii români şi bulgari din PE au iniţiat reexaminarea taxei de pod Ruse-Giurgiu


O opinie pentru "Taxa de monta, ridiculizata de stapanii de caini"

  1. Sondaj despre taxa de monta | Sondaje Social Sondaj despre taxa de monta | Sondaje Social January 31st, 2008 at 10:31 am

    [...] Taxa de montă pentru patrupede este ridiculizată de stăpânii câinilor din Timişoara, care spun că se aleg cu o grijă în plus să-şi păzească animalele de rasă pentru a nu se împerechea cu maidanezii de sub balcon. Toata stirea aici [...]


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox