Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Posturile locale de televiziune şi radio percep tarife cuprinse între 3 lei şi 6.000 de euro plus TVA pentru apariţii ale candidaţilor în emisiunile pe care le difuzează în campania electorală, în timp ce la alte radiouri şi televiziuni aceste servicii sunt gratuite.

Potrivit unei centralizări realizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la televiziunea CTV Bonus KTV care emite în Harghita, candidaţii trebuie să scoată din buzunar 3 lei pe minut, în timp ce pentru o apariţie la Axa TV Transilvania trebuie să plătească 6.000 de euro pe oră.

Centralizarea arată că pentru o apariţie în emisiunea ‘Ce ne enervează’, viitorii parlamentari trebuie să plătească Mix TV 5.000 de euro pe 180 de minute. Acelaşi post percepe câte 2.000 de lei pentru apariţia în alte cinci emisiuni care se desfăşoară pe durata a 40 sau 90 de minute.

West TV Argeş percepe pentru o emisiune electorală 1.200 de euro plus TVA, iar pentru un spot – 20 de euro, iar Focus TV Baia Mare 1.800 de euro pe oră.

Televiziunile CNS şi Topall TV percep tarife unice, indiferent de tipul emisiunii, de 50 de lei , respectiv de 60 de lei pe minut. Radio Transilvania taxează cu 5 euro minutul în cazul în care un candidat doreşte să fie difuzat de acest post, iar pentru peste 90 de minute, radioul oferă un discount de 20%.

În centralizarea CNA se arată că unele posturi locale taxează difuzarea spoturilor electorale, în funcţie de săptămâna de campanie. Cu cât partidele politice doresc să-şi difuzeze spoturile cât mai aproape de alegeri, taxele pentru acestea cresc. Un exemplu este televiziunea RTS, care în prima săptămână a perceput 40 de euro pe un spot de 30 de secunde, iar în ultima săptămână precizează că va taxa cu 100 de euro difuzarea de publicitate electorală.

Printre cele 208 de posturi locale de televiziune şi de radio care au trimis la CNA tarifele pe care le percep în campanie se numără şi câteva care oferă servicii gratuite: Banat FM, Diplomatic TV Focşani, Focus FM, Focus TV, TV Everest, Isaccea TV, Radio Severin.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Chiuariu: Stânga continuă politicile trecutului
Stirea urmatoare: A decedat Mitchell, bateristul lui Jimi Hendrix »
px

Stiri Asemanatoare

» IPP: Partidele au cheltuit aproape 800.000 de euro pentru campanie
» Sibiu: Cafea electorală de la PSD pentru trezirea contracandidaţilor
» Sibiu: Liderul PNL face campanie anti-manele
» Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
» Corina Creţu: Socialiştii europeni, îngrijoraţi de declaraţiile preşedintelui României
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Gorj: Vadim Tudor – Criza mondială va radicaliza populaţia împotriva mafiei
» Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare
» Botoşani:Tentativă de a fura un buletin de vot din tipografie
» Electoratul din colegiul 25 trebuie să aleagă între politicieni, artişti sau sportivi

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox