Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ziua mondială a Africii, sărbătorită printr-un marş-paradă la Bucureşti
Stire din Diverse publicata in 26 May 2008.

Comunitatea africană din Bucureşti a marcat, duminică, Ziua Mondială a Africii, printr-un marş-paradă la care au participat aproximativ 200 de imigranţi şi refugiaţi din statele continentului negru.
Instrumentele muzicale tradiţionale africane au răsunat de-a lungul cheiului Dâmboviţei, iar coloratele costume tradiţionale ale participanţilor au înviorat atmosfera străzilor capitalei pe care s-a desfăşurat marşul.
Punctul final al evenimentului a fost Parcul Cişmigiu, unde, conform obiceiului, a primit cuvântul cel mai bătrân membru al comunităţii, care a mulţumit “fraţilor români că au venit să sărbătorească împreună” evenimentul.
La final, cei mai tineri au cântat un cântec tradiţional din Congo, intitulat “Zola”, care înseamnă dragoste.
Mbela Nzuzi, care reprezintă organizaţia femeilor refugiate, a explicat, pentru ROMPRES, că acest cântec este cântat la petrecerile tradiţionale şi vorbeşte despre iubirea despre iubirea de aproape: “Îmbie la veselie”, a precizat ea.
Conform Mbelei Nzuzi, la eveniment au participat aproximativ 200 de membri ai comunităţii africane din Bucureşti, împreună cu prietenii lor şi membrii ai familiei, proveniţi din familii mixte.
“Este pentru prima oară când sărbătorim evenimentul în România şi dorim să devină o tradiţie. Dorim ca anul viitor să participe şi oameni din teritoriu pentru că suntem nu numai în Bucureşti, ci şi în alte oraşe. Marşul a fost organizat nu pentru că revendicăm ceva, ci pentru ca să se ştie că există o comunitate africană în România”, a spus Mbela Nzuzi.
Aceasta a precizat că există o foarte mare deschidere din partea organizaţiilor româneşti, unele dintre acestea participând deja anul acesta la organizarea evenimentului.
Ea a subliniat că 80% din eveniment a fost organizat cu sprijinul Asociaţiei Komunitas.
Participanţii la marşul paradă s-au întâlnit cu “animaţiile de stradă” din cadrul Festivalului “Eşti spectator? Ia ARtitudine”, organizat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în parteneriat cu A.R.T. Fusion şi Fundaţia Noi Orizonturi, care s-a desfăşurat în perioada 22-25 mai.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « O zonă verde din Băneasa ar putea dispărea
Stirea urmatoare: Nicolăescu a deschis lucrările Congresului Naţional de Diabet »
px

Stiri Asemanatoare

» România se pregăteşte pentru lansarea primului satelit autohton
» Viorel Dănacu: Masoneria română s-a maturizat
» O zonă verde din Băneasa ar putea dispărea
» Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi marcată în parcul “Al.I. Cuza”
» “Salvaţi Copiii” a oferit ajutoare pentru persoanele afectate de ciclonul Nargis
» ONG-uri pentru protecţia animalelor, în faţa Parlamentului
» Marş de protest împotriva distrugerii identităţii Capitalei
» S-a constituit Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România
» Arhitecţii cer reactualizarea PUG-urilor marilor oraşe
» S-a dublat numărul contribuabililor în campania 2%

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox