Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

6.000 de şoferi băuţi au rămas fără permise în patru luni
Stire din Justitie publicata in 03 May 2008.

Şoferii care au condus sub influenţa alcoolului sunt responsabili de 6,5 la sută din cele peste 2.500 de accidente rutiere produse anul acesta la nivel naţional, a declarat miercuri şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere (DPR), comisar-şef Viorel Recoşeanu.
El a precizat la conferinţa de presă despre campania “Realitatea se schimbă când conduci băut” că anul acesta consumul de alcool la volan a cauzat moartea a 39 de persoane şi rănirea altor 106.
Comisarul-şef Viorel Recoşeanu a menţionat că în 2008 au fost reţinute 6.000 de permise auto pentru conducerea sub influenţa alcoolului, fiind instrumentate 2.550 de dosare penale în care au fost implicaţi şoferi care au condus băuţi.
Totodată, Recoşeanu a spus că în viitorul apropiat vor fi luate măsuri drastice împotriva celor care se urcă băuţi la volan, în acest sens urmând a fi organizate filtre totale în care să se încadreze străzi, cartiere sau chiar localităţi mai mici.
La rândul său, directorul adjunct al DPR, comisar-şef Theodor Boşman a spus că evenimentul de miercuri constă în aprinderea luminiţelor de sărbători în zece intersecţii importante din tot atâtea oraşe mari (Bucureşti, Cluj, Drobeta Turnu-Severin, Giurgiu, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Slobozia), în sensul responsabilizării şoferilor de a nu se înscrie în trafic sub influenţa alcoolului. Luminiţele vor fi aprinse miercuri, la ora 20,30, şi vor rămâne astfel până pe 4 mai.
“Atunci când consumi băuturi alcoolice, realitatea se schimbă, ţi se poate părea că vezi luminiţele de sărbători, că eşti un şofer mai bun sau că poţi controla maşina, deşi în realitate nu este aşa. Mesajul pe care dori să-l transmitem este că sub influenţa alcoolului la volan lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi, iar consecinţele pot fi grave”‘, a susţinut Boşman.
Potrivit şefului Brigăzii de Poliţie a Capitalei, comisar-şef Marian Motoc, portretul robot al unui şofer care se urcă la volan sub influenţa alcoolului este un tânăr între 18 şi 35 de ani, aflat la volanul unei maşini puternice, fără experienţa necesară de a conduce un astfel de bolid.
Campania, organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Asociaţia “Berarii României”, a fost lansată în februarie 2008. Prima etapă se desfăşoară până în luna septembrie şi cuprinde un spot TV, care este difuzat în regim de campanie socială pe principalele posturi de televiziune, un spot radio şi materiale tipărite.
Menţionăm că cele 2.535 de accidente rutiere petrecute anul acesta s-au soldat cu 718 morţi şi peste 2.200 de răniţi.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Românii vor mai multe zile libere – relevă un studiu
Stirea urmatoare: Magistraţii cred că sistemul judiciar românesc este bine organizat »
px

Stiri Asemanatoare

» Campanie împotriva consumului de alcool la volan
» Olt: Şoferul caravanei PD-L a fost agresat la Şerbăneşti
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Fără accize pentru mai puţin de 250 l de alcool
» Fără alcool şi câini la Sighişoara
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox