Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Poliţiştii români au contribuit la prinderea traficantului de arme Viktor Bout
Stire din Justitie publicata in 07 Mar 2008.

Poliţiştii de frontieră români au contribuit decisiv la prinderea lui Viktor Bout, unul dintre cei mai mari traficanţi de armament din lume, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), remis vineri Agenţiei ROMPRES.
În urma activităţilor de cooperare cu Drug Enforcement Administration (DEA) din SUA, care au condus la reţinerea, în luna iunie 2007, a lui Monzer Al Kassar – căutat pentru săvârşirea unor acte de terorism, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de autorităţile americane pentru a-l identifica şi reţine pe Viktor Bout.
Timp de două săptămâni, ofiţeri ai Direcţiei de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au desfăşurat operaţiuni specifice în vederea localizării traficantului şi probării acţiunilor sale ilegale de trafic internaţional de armament, precizează comunicatul.
Alături de colegii de la DEA, veniţi în Bucureşti, politiştii români au stabilit mai multe variante de acţiune pentru prinderea lui Bout. Au fost monitorizate discuţiile purtate de Bout cu unul dintre ”locotenenţii” săi cu privire la efectuarea unui transport de arme în Columbia (în valoare de cinci milioane dolari), încercându-se, totodată, atragerea lui în România, se mai arată în comunicat.
Din investigaţii a rezultat că armele urmau să fie procurate şi vândute de Viktor Bout grupării FARC (Forţele Armate Revoluţionare Columbiene).
Probele obţinute au condus la arestarea şi incriminarea lui Viktor Bout pentru săvârşirea infracţiunii de conspiraţie şi asociere în vederea traficării ilegale de armament către organizaţii teroriste străine.
Viktor Bout, căutat de Interpol pentru că a încălcat embargourile ONU privind comerţul cu armament din mai multe ţări, a fost reţinut joi, la Bangkok, în baza mandatului de arestare american.
Autorităţile americane au transmis mulţumiri IGPF pentru profesionalismul de care au dat dovada poliţiştii de frontieră cu ocazia implicării în caz, se mai arată în comunicat.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Simpozion şi expoziţie foto dedicate Reginei Maria la Istanbul
Stirea urmatoare: Kovesi: Sistemul juridic este aproape în colaps »
px

Stiri Asemanatoare

» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Cosmin Olăroiu, dat în consemn cu anunţare la frontieră de procurorii DIICOT
» Pronunţarea în recursul privind Legea revendicării imobilelor, amânată

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox