Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Organizaţii ale societăţii civile cer pe altcineva la Justiţie
Stire din Social publicata in 11 Feb 2008.

Mai multe organizaţii ale societăţii civile i-au adresat premierului Călin Popescu-Tăriceanu o scrisoare deschisă în care îi cer să desemneze pentru funcţia de ministru al Justiţiei o altă persoană, care să nu-i ofere preşedintelui Traian Băsescu “niciun pretext de refuz”. “Este de dorit ca persoana care urmează să ocupe poziţia de ministru al Justiţiei să fie un jurist cu experienţă, neangajat politic, provenind din societatea civilă, cu o competenţă şi o prestaţie profesională recunoscute de colegi şi de opinia publică, cu experienţă în gestionarea administraţiei şi justiţiei şi cu o conduită civică şi o moralitate clar atestate prin fapte”, se menţionează în scrisoarea transmisă duminică Agenţiei ROMPRES.

Organizaţiile semnatare consideră că “orice prelungire a stării conflictuale actuale este riscantă şi nocivă, şubrezind încă şi mai grav decât până acum încrederea cetăţenilor în instituţiile statului de drept”. Scrisoarea deschisă este semnată de reprezentanţii a 11 organizaţii, între care se află: Solidaritatea Universitară, Fundaţia Română pentru Democraţie, Asociaţia pentru Educaţie Cetăţenească, Fundaţia pentru Progres, Institutul pentru Cooperare Regională şi Prevenirea Conflictelor, etc.

Curtea Constituţională a constatat, joi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României în legătură cu numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei. Potrivit atribuţiilor funcţiei, şeful statului poate să refuze o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în postul vacant de ministru. Primul-ministru este obligat să propună o altă persoană pentru această funcţie, a decis Curtea Constituţională.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Vosganian nu va candida la Primăria Iaşiului
Stirea urmatoare: Dragoş Dincă cere lectorului univ. dr. Elena Udrea să respecte legea »
px

Stiri Asemanatoare

» Viorel Dănacu: Masoneria română s-a maturizat
» “Salvaţi Copiii” a oferit ajutoare pentru persoanele afectate de ciclonul Nargis
» ONG-uri pentru protecţia animalelor, în faţa Parlamentului
» Marş de protest împotriva distrugerii identităţii Capitalei
» S-a dublat numărul contribuabililor în campania 2%
» ONG-urile din media, împotriva incriminării difuzării de ştiri false
» Cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciun pleacă de la Braşov
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox