Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Reuniune privind hemofilia în Europa de Sud-Est
Stire din Social publicata in 13 May 2008.

O reuniune ştiinţifică privind hemofilia în Europa de Sud-Est a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Timişoara, în organizarea Asociaţiei Române de Hemofilie, sub egida Academiei Române de Ştiinţe Medicale şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara.
Evenimentul a reliefat preocuparea comună pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii persoanelor suferinde de hemofilie. În prezent, în România sunt înregistraţi aproximativ 1.585 de pacienţi cu hemofilie, iar subfinanţarea de până acum a atras ca efecte lipsa profilaxiei, intervenţii chirurgicale laborioase cu costuri enorme, sechele grave îndeosebi articulare, cu costuri sociale mari, precum şi infecţiozitate ca urmare a administrării de produse nesigure (hemofilicii au deja prezenţi markeri de hepatita B – 46%, C – 54%, B+C – 23% sau de CMV – 45%). Toate aceste probleme atrag în general deteriorarea calităţii vieţii celor afectaţi de hemofilie, marginalizarea acestora şi costuri sociale mari.
Reprezentanţi din Bulgaria, Macedonia, Serbia şi Slovenia au scos în evidenţă, în rapoartele prezentate la reuniune, progresele înregistrate în ţările proprii: înregistrarea bolnavilor, asistenţa lor curentă, în intervenţiile corectoare ortopedico-chirurgicale, precum şi în domeniul recuperării. În toate aceste ţări, consumul de Factor VIII de coagulare per capita şi an este cuprins între 1,2 şi 4,5, în comparaţie cu cel din România, care este sub 0,8.
Dr. Florentina Vlădăreanu de la Institutul Naţional de Hematologie a declarat pentru ROMPRES că, dacă sunt tratate accidentele hemoragice în cazul celor care sunt afectaţi de această boală, nu se ajunge la deces. Ea a adăugat că nu se face profilaxie, ar trebui să se facă între 1 an şi 18 ani, însă importantă este tratarea completă a accidentelor hemoragice.
Dr.Florentina Vlădăreanu a amintit că pentru tratamentul hemofiliei se utilizează Factorul VIII şi Factorul VII.
În cadrul manifestării au fost prezentate noi produse ale companiei Baxter, cum este Factorul VIII de coagulare sanguin recombinant, complex de antiinhibitori ai coagulării.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Bătaie cu bâte, săbii şi pistoale în campania electorală
Stirea urmatoare: CAB renunţă la audierea lui Vântu în dosarul FNI »
px

Stiri Asemanatoare

» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox