Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Stolojan:OUG privind taxa auto protejeză importatorii de maşini
Stire din Politica publicata in 08 Apr 2008.

Partidul Democrat Liberal (PD-L) cere premierului Călin Popescu-Tăriceanu să abroge de urgenţă “măsurile aberante” din Ordonanţa de Urgenţă privind noua taxă de primă înmatriculare şi să restituie în întregime sumele plătite de cetăţeni în baza vechii legi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan.
El a spus că Guvernul dă dovadă de “incompetenţă sau reavoinţă” încercând să “aplice o lege retroactiv”, OUG prevăzând doar restituirea diferenţei dintre noul nivel al taxei şi suma plătită de cetăţeni în baza vechii legi.
“Şi cu acest prilej putem vedea demagogia Guvernului, care continuă să susţină că este o taxă de protecţie a mediului, când nu este altceva decât o lege care protejează interesele importatorilor de maşini”, a arătat Theodor Stolojan.
Prim-vicepreşedintele PD-L a mai adăugat că politica UE referitoare la energie şi mediu “nu se referă numai la problema maşinilor existente sau cele care se produc în continuare”, ea dorind să încurajeze folosirea combustibililor care emit mai puţine gaze ce produc efectul de seră, ca biocombustibilii, însă Guvernul nu are niciun fel de program care să încurajeze, să stimuleze folosirea acestora.
La rândul său, fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, a arătat că din analiza proiectului de OUG supus dezbaterii publice, noua taxă este, în continuare, calculată “într-o proporţie mai mare pe principii fiscale decât de mediu”, iar la calculul ei se merge în proporţie de 70% pe capacitatea cilindrică şi nu pe nivelul emisiilor de noxe.
Ea a afirmat că ar trebui luat în calcul nivelul de emisii de dioxid de carbon pentru fiecare tip de autoturism şi nu la fiecare gram în plus de emisii să existe o creştere exponenţială.
Totodată, Sulfina Barbu a arătat că “nu există nicio justificare de mediu” la calculul taxei în funcţie de capacitatea cilindrică, deoarece măsurătorile efectuate au demonstrat că emisiile de noxe nu cresc în funcţie de aceasta.
Taxa creşte de opt ori dacă se dublează capacitatea cilindrică, însă nivelul de emisii nu se dublează, a mai spus ea.
Sulfina Barbu a mai amintit că, potrivit OUG, toţi posesorii de autoturisme vor trebui să facă o expertiză pe cheltuială proprie, ale cărei costuri sunt estimate la 600 de euro, ceea ce înseamnă “că, din nou, Guvernul bagă mâna în buzunarele cetăţenilor”.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Stagii remunerate pentru studenţi, în peste 70 de companii
Stirea urmatoare: Impactul schimbărilor climatice asupra sănătăţii »
px

Stiri Asemanatoare

» PE îndeamnă petiţionarii români să continue lupta împotriva taxei auto pentru maşinile second-hand
» Senatorii resping taxa de poluare a guvernului
» Senatorii au adoptat proiectul PC privind anularea taxei de primă înmatriculare
» Turcan: Guvernul să restituie banii din taxa auto
» Taxa pentru prima înmatriculare, restituită în 90 de zile de la solicitare
» Guvernul discută luni noua formulă a taxei auto
» Premierul interpelat de un cetăţean pe tema taxei auto
» Formula taxei de poluare auto va intra în audiere publică
» Stolojan: Taxa de primă înmatriculare răspunde unor interese de grup
» Taxa auto în primă lectură la Guvern

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox